LIGE NU:

Blæsevejr kan skyde raketter på afveje

Natten kraftige blæsevejr kan betyde, at raketter kommer på afveje. Derfor opfordrer Nordjyllands Beredskab til, at man bruger sin sunde fornuft.

Natten til tirsdag, årets sidste nat, står til at blive en blæsende en af slagsen, og det kan komme til at påvirke fyrværkeriet, som skal skydes af for at fejre det nye år.

Det er især i Nordjylland, at det skal blæse kraftigt i dag mandag aften, og derfor er Nordjyllands Beredskab også opmærksomme på, at der kan opstå farlige situationer med aftenens fyrværkeri.

- Det vi primært er bange for er etagebyggerier, hvor raketten går op under en tagkonstruktion, hvor vi så opdager det senere hen som en brand, som kan have et vist omfang, siger beredskabsmester ved Nordjyllands Beredskab, Tommy Johannessen.

Vejrudsigten for nytårsaftens nat i Nordjylland lyder, at det skal blive mellem fem og otte grader, mens vinden vil være på omkring 20 meter i sekundet. Netop den cocktail er ikke den bedste for nytårsaften.

- Vi vil helst have, at det er koldt, så folk bliver inde eller ude så kort tid som muligt. Det de melder i aften, det er jo lunt vejr og blæsende vejr, og det er worst case for os, siger Tommy Johannessen.

Med det blæsende vejr taget in mente, så er der former for fyrværkeri, som er bedre egnet end andet på sådan en aften.

- Raketter er et af de værktøjer, der kan gå op under tagkonstruktioner, hvis vinden tager den. Så batterier vil jeg foretrække, siger Tommy Johannessen.

Derfor har Tommy Johannessen også nogle forholdsregler, som han opfordrer til, at man tager til sig, så nytårsaften kan blive den fest, som den plejer at være.

- Det handler om, at man skal have en god afstand til bygninger. Man skal sørge for, at det man skyder, det står godt.

På trods af alt dette, så regner beredskabsmesteren med, at nattehimlen nok skal blive fyldt med al verdens farver, når klokken slår 12. Såfremt man husker en meget vigtig ting.

- Med den sunde fornuft, der kommer man rigtig langt, men det er lidt den sunde fornuft, der er på prøve i aften, når vi indtager alkohol, men jeg vil mene, at man godt kan skyde af i det blæsevejr, som kommer, siger Tommy Johannessen.