Sundheds – og Fødevarestyrelsen har igen udsendt en beredskabsmeddelelse om, man skal stoppe med at indtage Vitamin D3 dråber fra Inno Pharma. Foto: Rune Borre-Jensen (arkiv)

Beredskabsmeddelse: Farlige D-vitaminer stadig i omløb

Sundheds – og Fødevarestyrelsen har igen udsendt en beredskabsmeddelelse om, man skal stoppe med at indtage Vitamin D3 dråber fra Inno Pharma.

Der er forsat risiko for, at der er farlige D-vitamin-dråber i omløb. Derfor udsender Sundhed- og Fødevarestyrelsen nu igen en beredskabsmeddelse om, at man skal stoppe med at indtage Vitam D3 dråber fra firmaet Inno Pharma.

Siden marts er der via Helsam, Matas og internettet solgt ca. 300 flasker med farlige D-vitamindråber fra firmaet Inno Pharma.

Over 150 spædbørn er allerede blevet undersøgt. Myndighederne formoder, at der stadig kan være forældre, der ikke har hørt om de farlige D-vitamindråber. Dråberne, der har et alt for højt indhold af D vitamin, kan gøre børnene alvorligt syge.

Det er kun økologiske D vitamin dråber i rapsolie fra Inno Pharma, der er farlige.

Forældre, som giver disse dråber til deres barn, skal straks stoppe med det. Børn, der har fået dråberne, skal have taget blodprøver via egen læge og henvises til børneafdeling.

Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer som kan anvende det pågældende produkt.

Forældre kan roligt fortsætte med, at give børnene de andre mærker af D vitamin dråber.

Hvis du har spørgsmål kan du kontakt Giftlinjen på 82 12 12 12.

Der kan findes yderligere information på Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsens hjemmesider.