Foto: TV2/Nord

Beskyldning om psykisk vold i Aalborg Lufthavn

To tidligere medarbejdere og fagforeningen 3F langer i dag kraftigt ud efter Aalborg Lufthavn. De siger at arbejdsmiljøet i lufthavnen er ekstremt dårligt, og at medarbejderne bliver udsat for psykisk vold.

Tina Aabech Søborg og Lone Cornelius har begge arbejdet i Aalborg Lufthavn. De fortæller begge at et elendigt arbejdsmiljø fik voldsomme personlige konsekvenser for dem.

- Jeg gik ned med stress. Jeg kunne ikke sove. Jeg havde hovedpine og jeg kunne ikke spise. Det var virkeligt slemt, siger Tina Aabech Søborg.

Det var lufthavnens security kvinderne arbejdede. De fortæller om mellemledere, der overvåger dem og bestemmer hvornår de må gå på toilettet. De fortæller om episoder hvor mellemledere har kaldt dem for "kællinger", og Lone er efter et toiletbesøg blevet spurgt om hun "var ude for at onanere".

- Det var virkeligt ydmygende. Det er en person der ikke er voksen inde i sit hoved, der kan sige sådan noget. Det er jo helt hen i vejret, siger Lone Cornelius.

Ledelsen i Aalborg Lufthavn siger at de slet ikke genkender, at der skulle være problemer med arbejdsmiljøet.

- Inden for de sidste halvandet år har der ikke været nogen kommentarer fra vores sikkerhedsrepræsentanter og vores arbejdsmiljørepræsentanter, når vi har holdt møder. Tværtimod har de rost samarbejdet i afdelingerne, så jeg forstår det ikke helt, siger vice- og driftsdirektør i Aalborg Lufthavn Kim Bermann.

3F Aalborg siger at ledelsen i lufthavnen taler mod bedre vidende når de siger at de ikke har hørt om problemerne før. 3F siger at de har diskuteret det dårlige arbejdsmiljø med lufthavnen længe. Og fagforbundet siger at problemerne fortsætter. 3F oplyser at de lige nu er i kontakt med fire nuværende medarbejdere, der også føler sig forfulgt af mellemlederne i securityuafdelingen.

- I mine 16 år i 3F har jeg aldrig oplevet noget lignende, når vi taler om dårligt psykisk arbejdsmiljø. Vi har medarbejdere fra lufthavnen, der ringer til os og græder i telefonen over forholdene, og jeg ved at der er medarbejdere, der tager lykkepiller for at klare arbejdet i lufthavnen, siger Ole Nors Nielsen, der er næstformand i transportgruppen i 3F Aalborg.

Tina Aabech Søborg og Lone Cornelius siger at de ikke er på et hævntogt. De håber at de ved at stå frem kan ændre arbejdsmiljøet i lufthavnen.

De to tidligere medarbejdere blev begge fyret fra Aalborg Lufthavn i forbindelse med Cimber Sterlings konkurs.