LIGE NU:

Billigere ældremad medfører nedskæringer

Med finanslovsaftalen, der faldt på plads i går, bliver flere nordjyske kommuner fra næste år tvunget til at sætte prisen ned på den mad, som de ældre på plejehjemmene betaler for. Aftalen kan få den konsekvens, at der så skal skæres ned andre steder på æ

Al den anden præfabrikerede mad beboerne betaler for på plejehjemmene i Hjørring Kommune bliver billigere. I stedet for knap 3.400 kr om måneden må maden til næste år maksimum koste 3.000 kr.

- Det er da dejligt, at det går den vej. Bare maden ikke bliver ringere, siger den 86-årige Lis Knudsen, beboer på plejecentret Vellingshøj, til TV2/NORD.

Med finanslovsaftalen indgået mellem Regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er der altså små 400 kroner at spare for hver af de ældre på plejehjemmene i Hjørring.

Men da kommunen ikke får fuld kompensation for de 2,7 millioner kroner som det koster at sætte priserne ned, så skal der spares 1,4 millioner kroner.

- Det betyder, at pengene skal findes et andet sted. Fx på rengøring, udflugter og hjemmehjælpen. Man tager med den ene hånd og giver med den anden. Det er noget bras, siger Jørn Engelbrecht Christiansen (SF), der formand for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget i Hjørring Kommune.

TV2/NORD har i dag undersøgt - i de fleste af Region Nordjyllands kommuner - hvor meget maden kunne have kommet til at koste på plejehjemmene til næste år. Med finanslovsaftalen bliver der flere steder penge at spare for de ældre, da maden fremover altså højest må koste 3.000 kr om måneden.

SE TV2/NORD TIRSDAG KLOKKEN 19:30