Bogard lukker

01:59

Bogard video holder ophørsudsalg Foto: Iben Hedemann

1 af 2

En kulturinstitution i Aalborg lukker. Bogard har gennem 25 år udlejet film til nordjyderne, men fra og med lørdag er det slut. Butikken kan ikke længere løbe rundt, og ulovlig piratkopiering og downloads får skylden.

Lørdag er det slut med at leje og købe film i Bogard. Dermed er det slut for en af de sidste butikker af sin slags. Siden Bogard åbnede har filmudlejningsbutikken været kendt for at have film for et lidt smallere publikum, men fra i morgen er specialbutikken ikke længere at finde i Aalborg.

- Det har jeg det ikke godt med. Det er 25 år af mit liv, så det har jeg det skidt med. På den anden side, så er jeg nødt at skal videre, siger indehaver Bo Kornum

De seneste par år, har omsætningen været faldende i for Bogard. Ifølge Bo Kornum er den en konsekvens af ulovlige downloads fra internettet.

- Folk taler åbenlyst om det her inde i butikken. 'jeg har lige hentet Klovn,' siger de, og klovn er en film, der først kommer om en måned.
Og de henter de udenlandske film med danske tekster. Der sidder altså nogen og oversætter filmene, allerede inden de kommer til Danmark. Så det er en ulig kamp, siger Bo Kornum

Antipiratgruppen arbejder til daglig på at stoppe ulovlig fildeling på nettet. Og de bekræfter problemet

- I virkeligheden er det det sådan, at en fjerdedel af alle de film, som forbrugerne ser, er ulovlige, siger advokat Maria Fredenslund.

I anledningen af lukningen af Bogard, afholdes der ophørsudsalg, og skulle man have lyst til at gøre et film-kup, holder Bogard åben fra 11-15 i morgen.

Forsiden lige nu