Boligprisstigninger i Nordjylland

Nordjylland er den eneste region i landet, der oplever en stigning i kvadratmeterprisen på et almindeligt parcelhus. Til gengæld står det lige så skidt til med at sælge boliger i Nordjylland, som det gør i resten af landet.

Som den eneste landsdel kan Nordjylland prale af stigende kvadratmeterpriser. Et almindeligt parcelhus er steget med 3,6 procent på et år og ligger gennemsnitligt lige nu på 9.510 kroner pr. kvadratmeter.

På landsplan er tale om et prisfald på 10,8 procent i forhold til 2008.

- Vi har ikke på noget tidspunkt siden 2. Verdenskrig oplevet et så kraftigt prisfald fra ét år til et andet, som vi har set det fra første kvartal 2008 til første kvartal 2009, påpeger cheføkonom Steen Bocian fra Danske Bank.

Men selv om kvadratmeterpriserne er steget, er antallet af bolighandler ikke fulgt tilsvarende med. Her er faldet i forhold til året før præcis det samme som landsgennemsnittet, nemlig 41,1 procent.

Det er primært debatten om regeringens skattereform og en mulig forringelse af rentefradraget, der ifølge direktør i Realkreditforeningen Karsten Beltoft er forklaringen på danskernes flugt fra boligmarkedet.

Men bunden er ikke nået endnu, og flere eksperter spår, at vi kommer til at opleve de kraftigste husprisfald i mere end 50 år.

Forsiden lige nu