Hos Slagter Ole i Nørresundby er der i denne tid stor efterspørgsel på hestekød. Foto: Michael Andersen

Boom i salg af hestekød

Skandalen om hestekød i færdigretter har tilsyneladende skabt en kraftig efterspørgsel efter den ægte vare.

Den store hestekødsskandale har tilsyneladende ikke skræmt forbrugerne fra at købe hestekød. Skandalen har paradoksalt nok fået gang i salget af hestekød igen. Foreningen af Slagtermestre vurderer, at salget generelt er steget 25 procent.

Det mærker de blandt andet hos Slagter Ole i Nørresundby. I mange år fandtes der slet ikke hestekød i butikken, fordi der ingen efterspørgsel var. Men de seneste par uger er salget gået strygende. Slagterbutikken har de sidste uger solgt masser af hestekød og er nu gået i gang med at sælge af sit tredje stykke baglår af hest.

Hestekødsskandalen blev omtalt i medier verden over, efter at der blev fundet hestekød i forskellige færdigretter, som ikke burde indeholde hestekød.

Efter skandalen er der røget masser af hestekød over disken hos Slagter Ole:

- Det er blevet meget populært. Der er rigtig mange, der er kommet i tanke om, at de fik hestekød, da de var børn, og at de skal prøve det igen. Og man kan jo lave hest, ligeså godt som man kan lave oksekød, siger slagter Leif Tranholm.