LIGE NU:

Borgere genåbner biblioteker

I alt tre landsbyer i Mariager Fjord Kommune har fået samme idé. Når kommunen ikke vil støtte deres biblioteker tager de private borgere over.

I Skelund ved Hadsund har en gruppe borgere besluttet at drive byens bibliotek videre, efter kommunen stoppede driften den 1. januar. Billedet er det samme i de nærliggende landsbyer Veddum og Øster Hurup.

De uddannede bibliotekarer er ikke udelt begejstrede for borgernes initiativ.
- Det er en discountløsning, det kommer man ikke uden om, og hvis det får lov til at brede sig er det noget rigtigt møg, siger Mads Nørgaard, tillidsmand på Hobro Bibliotek.

I en alder af 75 år er Erik Eklund fra Skelund i gang med at starte en ny karriere op. Om små 14 dage er han klar til en ny tilværelse som bibliotekar:
- Selvfølgelig kommer vi til at savne en rigtig bibliotekar, men vi håber alligevel at vi kan gøre folk tilfredse med vores viden og især engagement.

Arne Toft, folketingsmand og tidligere formand for det skæve Danmark har sympati for landsbyboerne, men han betegner de private biblioteker som en halv løsning.
- Det bliver til hyggeklubber for pensionister i stedet for rigtige biblioteker, hvor de kan sidde med de gamle aflagte bøger og læse Morten Korch, siger han til TV2/Nord.

Det private bibliotek i Skelund åbner den 22. februar.

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

tog

play Farvel til direkte tog til Vendsyssel vækker kritik: - Vi har lige så meget ret til landsdækkende transport

120417 værtshus øl

play Barer og værtshuse genåbner: - Jeg glæder mig ekstremt

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

Til forsiden

Til forsiden