Huset i Serritslev, hvor familien boede, mens mishandlingen angiveligt fandt sted. Foto: TV2/Nord

Børnemisbrug:Politi opfordrer til at indberette

Politi og kommune opfordrer os borgere til at være op på mærkerne og indberette, hvis vi får kendskab eller mistanke om, at børn bliver behandlet dårligt.

Det fortæller DR P4 Nordjylland

Brønderslev-sagen har givet mere travlhed med at tage imod oplysninger fra bekymrede lærere, pædagoger, familier og naboer
Og oplysninger fra borgerne er yderst værdifulde, siger politiinspektør Claus Hilborg til P4 Nordjylland:

- Det kræver naturligvis, at vi også har et set op, der kan håndtere det. Men de her sager er så vigtige, at vi prioriterer dem før alt andet. Det er barnets ve og vel og trivsel, der må komme i front, siger Hilborg.

Også formanden for Børn- og ungeudvalget i Hjørring Kommune Viggo Bilde opforderer borgere til at henvende sig til kommunen elelr politiet, hvis de er bekymrede overfor om nogle børn har det dårligt.

- Familier skal have lov til at have de liv, de nu gerne vil. Men hvis man finder noget bekymrende - her foregår noget, der ikke er i orden - så skal vi allesammen reagere, siger han til regionalradioen.

Og uden borgernes hjælp, så kan det være svært både at spotte og komme til bunds i sager, siger chefpolitiinspektør Claus Hilborg:

- I det hele tager lever politiet og kommunerne af, at borgerne tager et medansvar for deres næste, og siger og observerer, hvad man nu kan til politiet og de kommunale myndigheder, siger chefpolitiinspektøren.