LIGE NU:

Brandbil fra Nibe til Afrika

Sidste år blev brandbilen i Nibe sendt på pension - nu genopstår den i et vestafrikansk land

9000 kilometer er der fra Nibe i Nordjylland til Guinea-Bissau i den vestlige del af Afrika. Og det er den distance den pensionerede brandbil fra Nibe fredag begiver sig ud på. Altsammen en del af det projekt Anette- og Torben Jakobsen satte i søen i anledning af deres 50 års fødselsdag.

- Det er jo traditionelt suppe steg og is og en masse flasker rødvin. Vi tænkte, denne gang vil vi gerne gøre noget for andre, så vi bad dem der ville give os gaver om at donere penge til dette projekt i stedet, siger Torben Jakobsen.

Landet Guinea-Bissau er et af de fattigste lande i verden, derfor er brandbilen spækket med alt fra legetøj til lægeredskaber. Og pengene indsamlingen har givet er brugt på særligt en ting.

- Der er ikke kontinuerlig strøm i landet, så det de har brug for er solcelledrevne køleskabe til opbevaring af vacciner. Landet har en lav gennemsnitslevealder og høj børnedødelighed. Så ved at have mulighed for at opbevare medicin i rette temperatur håber vi at kunne hæve den alt for lave gennemsnitslevealder, siger Anette Jakobsen.

Brandbilen kører mod Afrika fredag. Og helt frem til ankomsten den 9.februar er det muligt at donere penge til de solcelledrevne køleskabe via projektes hjemmeside www.fyldbrandbilen.dk.