Brandfolk spuler Nordjylland

I Løgstør var brandfolkene også på gaden for at spule og gøre rent. Foto: Lone Vad Dam

Den nordjyske natur trænger til en ordentlig forårsrengøring. Det flyder med cigaretskod og affald. Det mener 150 brandmænd fra Falck, der i dag gik i gang med at spule Nordjylland ren.  

En brandslange kan bruges til andet end at slukke brande. Brandmænd på 25 nordjyske Falck stationer brugte i dag deres fritid på at forskønne Nordjylland. På havnen i Løgstør blev kajen, broer og bænke spulet rene med brandslager.

-   Vi har valgt havnen, fordi den ser lidt slidt ud efter en lang hård vinter. Vi synes det er vigtigt at havnen tager sig godt ud, når der kommer turister, siger Jens Erik Petersen, der er brandmand hos Falck i Løgstør.

 

Forårsrengøringen er en del af kampagnen "Hold Danmark Rent", der har til formål at få os til at holde op med at smide affald i naturen. Men på kajen er situationen noget skod. Og det farver samvittigheden sort hos en cigaretrygende brandmand.

-   Jeg holdt op med at tælle cigaretskodder, da jeg havde samlet de første 300 op. Det giver da stof til eftertanke. Jeg vil da holde op med at smide mine cigaretskodder ud af bilruden nu, siger brandmand Niels Henrik Odgaard.

 

I vandet får brandfolkene hjælp fra lokale dykkere, og her der gevinst. En indkøbsvogn, gamle dæk og et 3 meter lagt rør af ukendt herkomst.

 

Forsiden lige nu