01:24

Oliver Abildgaard var én blandt få af cheftræner Jacob Friis' foretrukne, der var til stede til fredagens træning i superligaklubben. Video: Rasmus Krøll

Brugte AaB'ere sendt i svømmehal inden skæbneopgør

Flere af superligamandskabet AaB's profiler havde fredag restitutionstræning i svømmehallen efter torsdags pokalkamp i Næstved.

Det var en amputeret AaB-trup, der fredag eftermiddag trænede på Hornevej i Aalborg. Størstedelen af de spillere, der torsdag var i ilden i pokalkampen i Næstved, var nemlig sendt i svømmehal, mens resten af truppen trænede som vanligt. 

- Mange af dem, der var i fuld sving i går, dem har vi prøvet at optimere på i forhold til at restituere, forklarer cheftræner Jacob Friis.

Læs også AaB trækker Brøndby i pokalsemifinalen

For med gårsdagens sejr på 3-1 i pokalen er fokus nu på 26. spillerunde. Her venter AGF i et opgør, hvor det handler om at blive en del af mesterskabsslutspillet. 

- Vi har jo kigget på AGF - hvad de er gode til, hvor er de sårbare og har forberedt os lige som alle mulige andre kampe lige præcis til den kamp. Og vigtigheden af kampen giver jo sig selv.

- Vi har tænkt alle scenarier igennem, så vi har både en plan A, plan B og plan C. Når det er så vigtig en kamp, så er det ekstra vigtigt at være disciplineret og koncentreret. Og lykkes vi med vores ting, så kommer tingene forhåbenligt også henad vejen, siger Jacob Friis.

Ekstra krydderi mod AGF

AaB ligger i øjeblikket på ottendepladsen og har kun et enkelt point op til sjettepladsen, som giver adgang til mesterskabsspillet. 

Læs også EH Aalborg undgik direkte nedrykning

- Det bliver nok en tæt kamp ligesom de foregående kampe, vi har spillet. Det er nu, det hele spidser til, og det er jo historisk tæt, så det bliver en virkelig fed kamp, som vi forhåbentligt trækker os sejrrigt ud af, siger Oliver Abildgaard.

AaB kan ikke afgøre det selv. Med en sejr over AGF skal tingene flaske sig i de andre kampe, som alle spilles samtidig.

- I første omgang, så går vi ligesom altid efter at vinde. For hvis vi vinder, så har vi i hvert fald gjort, hvad vi kunne, lyder det fra Jacob Friis. 

Udover at være en kamp om at spille sig i top seks, er det også en jysk klassisker mellem de to største byer i Jylland.

- Kampene mod AGF er altid fede og så er det jo et ekstra lille krydderi, at vi kan spille os i top seks i den sidste kamp i grundspillet. Så det er megafedt og det bliver også en fed oplevelse for fansne, siger Oliver Abildgaard.

Du kan som altid få reaktioner efter søndagens nordjyske superligaopgør på tv2nord.dk.