Byggefirmaer får ikke dispensation

Den nye affaldsordning kører videre, i hvert fald et år, og en række byggefirmaer benytter affaldsfirmaer og ikke de kommunale genbrugspladser til deres affald. De søger derfor dispensation for affaldsgebyret. Men tilsyneladende bliver det umuligt at få en dispensation, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

I Aalborg har kommunen afslået dispensationsansøgninger fra byggefirmaer, og kommunen siger, at den følger Miljøstyrelsens retningslinjer.

Ifølge projektkoordinator i Aalborg Forsyning og Renovation Anders Dahl har styrelsen meddelt, at ansøgere om dispensation skal dokumentere, at de ikke benytter genbrugspladser. Afdelingen i Aalborg mener dog ikke, at det overhovedet kan lade sig gøre.
I et afslag skriver kommunen:

- Efter vores opfattelse er det imidlertid som udgangspunkt ikke muligt for en virksomhed at dokumentere en sådan bortskaffelse af virksomhedens samlede mængde affald.

Anders Dahl bekræfter det. Konsekvensen er, at ingen byggefirmaer kan få dispensation, men sådan vil han dog ikke formulere det.

- Jeg vil ikke sige, at ingen byggefirmaer kan få dispensation. Alle har ret til at søge, og alle får en individuel behandling. Men det er ikke sandsynligt, at den type virksomheder som byggefirmaer er, kan få dispensation. De er produktionsvirksomheder og har alt muligt erhvervsaffald. Og de kan samtidig ikke dokumentere, at de ikke benytter genbrugspladsen, siger Anders Dahl til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Direktør i Danske Malermestre, Ole Draborg, mener dog, at Aalborgs adfærd er det samme, som at ingen byggefirmaer kan få dispensation.

- Det er det samme, som at byggefirmaer er udelukket fra dispensation. Og det er forkert fortolkning af reglerne, og det klager vi over, siger han.