White Hawks tog første stik hjem i kampen om DM-guldet lørdag aften på hjemmebane. Foto: Jesper Christiansen (Arkiv)

Canadisk måltyv sender White Hawks på guldkurs

Canadiske Stéphane Goulet bringer med tre scoringer Frederikshavn et skridt foran i kampen om ishockeyguldet.

Frederikshavn White Hawks bringer sig foran i kampen om DM-guldet i ishockey med en sejr over Sønderjyske fredag aften.

Med sejren fører nordjyderne 2-1 i kampe i finaleserien, hvor det hold, som først når fire sejre, løber med guldmedaljerne.

Frederikshavns canadier Stéphane Goulet havde en stor aften på isen med hele tre scoringer i kampen, som nordjyderne vandt 4-3.

Frederikshavnerne lagde ud som lyn og torden, og allerede inden haluret havde rundet et minut havde canadiske Stéphane Goulet sendt pucken i det sønderjyske mål.

Flere scoringer blev det ikke til i første periode, men i anden periode kom der hurtigt gang i målscoringen. Efter godt halvandet minut udlignede Mads Lund, da han fik sendt en løs puck i nettet.

Det skulle blive til en føring til Sønderjyske midtvejs i anden periode, da pucken endnu engang dansede rundt foran nordjydernes mål. Denne gang var det Patrick Asselin, der var kvik i opfattelsen og fik bragt Sønderjyske på 2-1.

Med under et minut tilbage af anden periode fik Frederikshavn udlignet. Det var Nicolai Meyer, som stod bag den opsigtvækkende scoring.

Placeret helt ude i det ene hjørne, en lille smule bag mål, tog Meyer chancen og skød mod kassen. Pucken ramte keeperens skøjte og gik i mål.

Målscoringen i tredje periode blev skudt i gang lige så hurtigt som i de to foregående. Igen var det Stéphane Goulet, der tæt under mål kunne styre pucken i nettet.

Og Goulet var ustoppelig fredag aften. Midtvejs i tredje periode var det igen canadieren, som kunne stikke armene i vejret efter en scoring.

Med seks minutter igen bragte Patrick Asselin spænding tilbage i kampen med en reducering til 4-3, men umiddelbart efter blev sønderjyderne ramt en udvisning.

White Hawks formåede ikke at omsætte powerplayet til en scoring, men da heller ikke sønderjyderne formåede at score yderlige, kunne frederikshavnerne juble efter de 60 minutter.

De to hold mødes igen på mandag.