Kim Holmgaard er dybt koncentreret i fuld gang med dagens træning i simulatoren. Foto: Tom Kjeldgaard

Kim Holmgaard er dybt koncentreret i fuld gang med dagens træning i simulatoren. Foto: Tom Kjeldgaard

1 af 2

Computertræning til virkeligheden

Man kan sagtens træne til et racerløb i sin egen kælder. En nordjysk racerkører bruger time efter time i en bilsimulator for at skærpe evnerne.

Det ligner et computerspil, men det er altså ikke helt for sjov. Kim Holmgaard bruger rigtig mange timer i sin simulator, hvor han gang på gang kører den samme bane.

- Jeg sidder her alt det, jeg kan og det er rigtig meget, siger Kim Holmgaard.

Den nordjyske racerkører ligger i skarpe forberedelser til et 24-timers løb i Dubai i næste uge. Den Aston Martin, han skal køre i, står klar i Dubai, og herhjemme foregår træningen dels i en simulator i Vojens og dels i den noget mindre simulator hjemme i kælderen.

Og den træning kan faktisk gøre en stor forskel.

- Man bliver ikke bedre til at køre bil. Jeg er i forvejen god til at køre bil, men man bliver bedre til at kende den bane, man skal ned at køre på. De her spil er nøjagtig ned til en millimeter, så jeg ved præcis, hvornår jeg skal dreje og bremse, siger racerkøreren.

Kim Holmgaard er nu alligevel glad for, at der er et par dages træning i den rigtige Aston Martin forud for næste uges løb. For man får ikke den helt rigtige følelse i kroppen, når man sidder i en simulator.

- Den fornemmelse, man får, når man kører 250-300 km i timen, den får man selvfølgelig ikke, siger han.

Kim Holmgaard kørte i september på Silverstonebanen i England. Her vandt han og hans Team Bauhaus/Exxo klassen og blev nummer tre samlet.