02:26

Foto: arkivfoto

1 af 2

Concordia håber på wildcard

Cykelholdet Team Concordia Forsikring Riwal risikerer at gå glip af årets vigtigste løb; Post Danmark Rundt.

Teamet har prioriteret cykelløb i udlandet i denne sæson, fremfor at stille med det stærkeste hold til de danske løb. Det har vist sig at have større konsekvenser end ventet. Team Concordia Forsikring Riwal har ikke samlet point nok i de danske løb til at få en plads i Post Danmark Rundt.

Nu håber direktøren og sportschefen på, at Danmarks Cykle Union vil give dem et wildcard.

- I forhold til sponsorer, og det fremadrettede arbejde for at finde nye sponsorer, så svarer det til vores Tour de France. Vi skal med til Post Danmark Rundt, siger Steffen Kromann, der er direktør hos Team Concordia Forsikring Riwal.

Allan Johansen er sportschef og manden bag strategien for denne sæson.

- Man skal ud og prøve kræfter med nogle, der er bedre end en selv, for at man kan gå hjem og vinde cykelløb herhjemme, siger Allan Johansen.

Danmarks Cykle Union uddeler fripladser til tre-fire continental hold. Der er to vigtige løb mere i juni, nemlig Post Cuppen og DM. Her kan Concordia-rytterne hente afgørende point.

- Jeg tror på det. Jeg tror på vores projekt. Vi holder os til vores plan. Der bliver arbejdet benhårdt de næste to weekender, og så tror jeg også på, at vi får det her wildcard, siger direktør Steffen Kromann.

Ifølge sportschefen har rytternes udenlandske erfaringer hævet holdets niveau med 10 procent.

Efter DM uddeler Danmarks Cykle Union fripladserne, og så vil det vise sig, om Concordias sats giver bonus.

- Jeg mener, at det har været den rette strategi. Men det er klart, at hvis ikke vi kommer med til Post Danmark Rundt, så har det jo ikke været den rigtige strategi, siger sportschef Allan Johansen.