LIGE NU:

Coops butikker vil droppe kontanterne om aftenen

For at forhindre røverier vil Coop fra 1. januar ikke modtage kontanter i deres butikker efter klokken 22.

For at undgå røverier har et flertal i Folketinget vedtaget en ny betalingslov, der træder i kraft 1. januar. Alle butikker må fremover sige nej til at tage imod kontanter mellem klokken 22 og 06.

En rundringning til supermarkedskæderne, som TV2 NORD har foretaget, viser, at det umiddelbart kun er Coop, der blandt andet står bag Fakta og Dagli’ Brugsen, der har tænkt sig droppe kontanterne om aftenen i enkelte butikker. 

- Vi er meget positive over for forslaget, fordi det vil skabe større tryghed for vores medarbejdere, og det vil reducere risikoen for røverier i de sene aftenstimer, siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør hos Coop. 

Men vil det overhovedet stoppe røverne? Vil de så ikke bare stjæle andre ting end kontanter?
- Det mest attraktive for røverne er kontante, og det er der, vi ser de mest brutale røverier. Så derfor synes vi, det er smart at undvære kontanterne i butikkerne, siger Jens Juul Nielsen.

Men vil det ikke gå ud over jeres omsætning? Vil dem, der kun har kontanter, så ikke handle et andet sted?
- Vi er mere bekymrede for vores medarbejdere ve og vel. De fleste har alligevel andre betalingsmidler end kontanter. Dem, der oftest handler om aftenen, er de unge, og de kan typisk betale med deres telefon, siger Jens Juul Nielsen.

Erhvervsministeriet har også udpeget de steder i landet, der er mest plaget af røverier, og her får butikkerne fremover lov til at sige nej til kontantbetaling allerede fra klokken 20. Derudover vil flere 7-Eleven kiosker i hovedstaden gøre det samme.

I Nordjylland er der 12 postnumre, hvor man ikke længere kan være sikker på at kunne købe en liter mælk med kontanter efter klokken 20.