Corona-krise: Hotel- og restaurationsbranchen går usikker fremtid i møde
Hotel- og restaurationsbranchen tager godt i mod regeringens nye hjælpepakke. Men der skal mere til, hvis branchen skal overleve den omfattende krise. Socialdemokraten Orla Hav forudser i en debat på TV2 Nord, at hoteller og restauranter skal tilpasse sig en helt ny virkelighed – også når krisen er ovre.
I debatprogrammet Fokus diskuterer to erhvervsordførere og formanden for Horesta i Nordjylland regeringens nye hjælpepakke. Torsten Schack Pedersen er erhvervsordfører i Venstre, og Orla Hav er erhvervsordfører for Socialdemokratiet. Lars Mouritzen er regionsformand for Horesta i Nordjylland.
Artikel fortsætter under video.
- Vi er rigtig glade for hjælpen i pakken, men det er desværre ikke nok, hvis vi skal overleve. Vi får dækket udgifter, men der er ingen lønkompensation med, og det dræner kasserne rundt omkring, siger Lars Mouritzen fra Horesta.
Der er ingen der ved, om vi nogensinde kommer tilbage til, hvad det var en gang
Orla Hav, Erhvervsordfører Socialdemokratiet
Erhvervsordfører Orla Hav medgiver, at det er hårde tider for branchen, men han afviser, at regeringen med hjælpepakken lader hotel- og restaurationsbranchen i stikken. Han opfordrer samtidig aktørerne i branchen allerede nu til at begynde at overveje deres forretning til, når krisen er slut.
- Der er ingen der ved, om vi nogensinde kommer tilbage til, hvad det var en gang. Jeg nævner det bare, fordi det er drønvigtigt, at vi begynder at kigge på, hvad der skal ske, når krisen er ovre. Hvad er den ny normal på det her område? Vi skal frem til en situation, hvor det er erhvervet, som får øje på muligheder for at lave forretning, siger Socialdemokratiets erhvervsordfører Orla Hav.
Se det fulde indslag i videoen nedenfor.