Dagplejer blev ikke hørt

En dagplejemor fra Vester Hassing føler sig svigtet af Aalborg kommune fordi hun ikke blev hørt i en sag der kostede hende en tjenstlig advarsel. Nu drager hun konsekvensen og starter privat dagpleje.

Bente Sørensen har passet børn for kommunen i 30 år, men nu er det slut. For en måned siden blev hun pludselig indkaldt til en tjenstlig samtale der skulle føre til en skriftlig advarsel.

Sagen startede som en uenighed mellem Bente Sørensen og hendes tilsynsførende pædagog omkring anvisningen af et barn. Pædagogen klagede til ledelsen fordi hun mente at Bente Sørensen var Illoyal og brød sin tavshedspligt. Det førte til en tjenstlig samtale og skriftlig advarsel, der udelukkende var baseret på pædagogens udsagn.

- Jeg var faktisk allerede dømt da jeg kom til møde. Jeg havde håbet på at få lov til at sige min mening, men det fik jeg altså ikke, siger dagplejer Bente Sørensen.

Sagen har vakt vrede i det lille samfund, og dagplejens forældre slutter talstærkt op bag Bente Sørensen.

- Der er en dagplejer, som gør det rigtig godt, der bliver krænket ved at få nogle beskyldninger, vi kan bevidne ikke passer, siger forældre Søren B. Jørgensen.

Bægeret er fuldt for Bente Sørensen. Hun starter nu som privat dagplejer, og de nuværende børn bliver fortsat passet hos Bente Sørensen.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra Familie- og Beskæftigelsesrådmand, Mai-britt Iversen (Soc.Dem.).