Det kan blive dyrt for Vendsyssel Håndbold, at de alligevel ikke fik Christian Dalmose som cheftræner. Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Dalmose-exit kan blive dyrt for Vendsyssel Håndbold

Den nordjyske håndboldklub regner emd at miste omkring en million kroner i sponsor- og brandingindtægter efte tabet af den højtprofilerede træner.

20. marts 2013 var en stor dag i Frederikshavn. Vendsyssel Håndbold kunne præsentere den succesfulde og kontroversielle træner Christian Dalmose som kommende træner for klubbens 1. divisionshold.

To måneder senere forhandlede han sig ud af kontrakten og skrev i stedet under med Viborg HK. Tilbuddet om at træne de succesfulde kvinder trak mere, og det efterlod frederikshavnerne uden træner og et muligt økonomisk tab.

- Han er jo en træner, som kan tiltrække sponsorer, der gerne vil forbindes med ham og hans sportslige succes, siger Kommunikationsekspert Esben Lind Simonsen fra PR-bureauet Conexia.

Vendsyssel Håndbold vurderer selv, at klubben vil miste omkring en million kroner i sponsor- og brandingindtægter samt billetindtægter over de tre år, som kontrakten med Christian Dalmose skulle have løbet.

Og selv om spillerne kun på papiret nåede at have den tidlgiere Aalborg DH-træner som træner, så er de ærgerlige over at have mistet ham igen.

- Det havde betydet øget medieopmærksomhed og selvfølgelig sponsorindtægter. Og så kunne det nok også have trukket nye spillere til, fordi det viser, at vi vil det her, at vi vil mere end at spille i 1. division,siger Vendsyssel Håndbolds Sisse Bruun.

Esben Lind Simonsen mener, at klubben nu skal forsøge at mindske det økonomiske tab ved hurtigst muligt at få en ny træner på plads. Gerne et højt profileret navn, som kan trække sponsorer til, men vigtigst af alt er det at få ro på i klubben.

- Mange sponsorer vil nok være tilbageholdende i forhold til at skrive under på en ny aftale, så længe det er så usikkert, hvad der sker på trænerfronten, siger Esben Lind Simonsen.

Sisse Bruun håber dog bare på en langsigtet og holdbar løsning, efter et år med flere udskiftninger i trænersædet.

- For os er det ikke så vigtigt, at der kommer en træner her og nu. Vi vil gerne have, at det tager den tid, det tager, så de mulige trænere kan komme til samtaler og vi kan få den helt rigtige mand på posten, siger hun.