LIGE NU:

Danmarkspremiere på åbne prøver

For første gang i Danmark kan du frit kigge de medvirkende over skulderen, når de arbejder med en fore­stil­ling. Det sker på Aalborg Teater.

Alle hverdage mellem kl. 12.00 og kl. 16.00 kan man være en "flue på væggen", når der afholdes prøver på den psyko­lo­gi­ske thriller "X-periment" - ny dansk dramatik skrevet af Reumert-vinderen Andreas Garfield.

- Det sker af og til, at teatrene inviterer indenfor et par timer i en prøveperiode, eller at man kan få lov at se 'highlights' fra prøver i et dokumentarprogram. Men vi har ikke hørt om fortilfælde, hvor folk kan komme og gå som de vil", siger Victor Marcussen, som er instruktør og tovholder på "X-periment" i en pressemeddelelse.

Ifølge ham har alle på projektet har stor glæde af at have besøg udefra.

- Vi er stolte af projektet og arbejder hen imod en forestilling, der får et ærligt og uteatralsk udtryk. Når vi får besøg, øver vi os i ikke at ændre vores måde at arbejde på. - Og så håber vi selvfølgelig, at de der kigger ind bliver nysgerrige nok til at ville se, hvad det hele ender med, siger Victor Marcussen.?

"X-periment" er en pågående psykologisk thriller om en teaterpædagog, hans assistent og fem langtidsfanger. Som en del af et resocialiseringsprojekt er det teaterpædagogens idé, at de indsatte skal arbejde på at skabe en moderne forestilling, som tager udgangspunkt i Shakespeares "Othello".

Man kan se prøver alle hverdage til og med fredag, 18. januar på Lille Scene. Der prøves fra kl. 12.00 til 16.00 og man kan komme og gå når det passer en. Alle - enkeltpersoner, små som større grupper, teaternysgerrige, undervisere, gymnasieklasser mv. - er velkomne.