02:23

På Facebook opfordrer The Last Reformation i videoer folk til at tage på hospitalet for at bede for de syge. Samtidig fortæller de om, at de ofte er på hospitalet i Aalborg.

Dansk Selskab for Patientsikkerhed om prædikanter: Det her er dog noget af det grelleste jeg har hørt om

Dansk Selskab for Patientsikkerhed mener, der skal gøres mere for at beskytte patienterne, når de bliver opsøgt at religiøst grupper på hospitalerne.

Det falder ikke i god jord hos Dansk Selskab for Patientsikkerhed, at flere patienter er blevet opsøgt at religiøse grupper, der mener at Gud og Jesus kan stå for deres helbredelse. 

Det har TV2 Nord de seneste dage kunne fortælle, at flere patienter har oplevet. 

- Jeg har ikke umiddelbart kendskab til, at der skulle være sket noget tilsvarende før. Jeg vil ikke udelukke, at det kan være sket i andre lande - der er virkelig mange useriøse, mærkelige tilbud på markedet i forhold til syge mennesker, men det her er dog noget af det grelleste, jeg har hørt om, fortæller Frits Bredal, der er kommunikationschef hos Dansk Selskab for Patientsikkerhed. 

Læs også Prædikant opfordrer følgere til at opsøge syge mennesker på hospitaler

Dansk Selskab for Patientsikkerhed mener, at sygehusene må stramme op for at få patienterne til at føle sig mere trygge, hvis disse ting sker. 

- Det er klart, at sygehuset skal gøre det meget klart, at de mennesker, der trænger sig på på den her måde er uønskede. Og så skal de sende et signal til patienterne om, at de endelig skal sige det, hvis de bliver konfronterede med den her slags mærkelige henvendelser, fortæller Frits Bredal. 

Det var ikke muligt, at få en kommentar fra hospitalsledelsen lørdag. 

Læs også Politikere vil have nordjysk prædikant undersøgt for kvaksalveri