Foto: TV2/Nord

De borgerlige forlader budgetforhandlinger

LA, K og V i Aalborg byråd mener ikke, at deres ønsker til budgetforhandlingerne bliver tilgodeset, og de har nu forladt forhandlingslokalet.

Liberal Alliance, Konservative og Venstre har forladt forhandlingslokalet i Aalborg. De borgerlige partier i byrådet mener ikke deres ønsker tilgodeses.

- Vi må erkende, at det er svært at lave et bredt forlig. De vil gerne have os i lokalet, når vi skal finde løsninger og finansieringer. Men vores ønsker bliver ikke tilgodeset, når finansieringen er fundet, siger rådmand Tina French Nielsen (V).

De borgerlige ønsker blandt andet, at man i Aalborg Kommune sænker dækningsafgiften. Det er en skat, der især rammer erhvervslivet, og som er afskaffet i en række andre kommuner.

-Vi er som konservative dybt bekymrede over, at Aalborg Kommunes erhvervsklima rasler på alle ranglister - det kalder på handling! Men handling var der ikke meget af, men udelukkende et løfte om en analyse af erhvervsområdet, altså en helt uansvarlig parkering af et problem, der skriger på handling, siger rådmand Thomas Krarup (K), der også peger på, at de ønsker et løft af ældreområdet.

De tilbageværende byrådsmedlemmer har netop indgået et forlig om budgettet for 2016. En aftale tekst ventes på plads i aften.