Der er stadig ikke styr på inflationshjælp til danskerne

Finansminister Nicolai Wammen (S), økonomiminister Troels Lund Poulsen (V) og kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) har på et pressemøde løftet lidt af sløret for planerne med inflationshjælpen til danskerne.

Inflationshjælpen til danskerne er på vej, men den bliver i et noget mindre omfang end dengang danskerne fik vinterhjælp i 2022. Denne gang er der sat 2,3 millarder kroner af. 

I regeringsgrundlaget står der, at der skal gives en skattecheck på 5.000 kroner til de 290.000 ældre, der modtager ældrecheck.

Regningen for den skattefri ældrecheck løber op i 1,45 milliarder kroner.

Derudover vil regeringen også ifølge regeringsgrundlaget øremærke 300 millioner kroner til trængte børnefamilier.

Dermed ser det ud til, at 1,75 milliarder kroner allerede er brugt, og der vil derfor kun være 550 millioner kroner, som regeringen reelt kan råde over i sit inflationsudspil. Det skriver TV2. 

Intet er besluttet endnu 

Hvor mange penge de enkelte grupper ellers kan se frem til at modtage, kom ikke frem på pressemødet. Det skyldes, at regeringen stadig er i forhandlinger. 

- Vi vil gerne hjælpe de ældre og de trængte børnefamilier. Men vi går efter en bred aftale, og vi starter forhandlingerne allerede i morgen, lyder det fra finansminister Nicolai Wammen (S), der også sagde: 

- Der er danske børnefamilier og pensionister, der er hårdt pressede økonomisk og tydeligt mærker den høje inflation, når elregningen skal betales, eller når man står ved kassen og handler dagligvarer. Og mange virksomheder har svært ved at få forretningen til at løbe rundt, fordi udgifterne er steget. Derfor inviterer vi nu Folketingets partier til forhandlinger om en målrettet økonomisk håndsrækning til de mest trængte. Vi lytter til alle partier, der ønsker at tage ansvar og hjælpe danskerne gennem en svær tid. Inflationshjælpen løser ikke alt, men skal hjælpe, hvor det gør mest ondt, lyder det fra finansminister, Nicolai Wammen. 

Han regner med, at en aftale kan være på plads inden vinterferien.

Om der er hjælp på vej til danskere med eksempelvis pillefyr, kan endnu ikke siges. 


Seneste nyt

fra Nordjylland