LIGE NU:

- Det er et angreb

Det er et angreb mod det at lave overenskomst og den danske model, når Kommunernes Landsforening, KL, laver lockout af de danske folkeskolelærere fra 1. april. Det mener formanden for Lærerkreds Nord, Lars Busk Hansen.

Han repræsenterer lærerene i Frederikshavn og Hjørring og er samtidig medlem af Danmarks Lærerforenings hovedbestyrelse.

- Dagens lockout kommer ikke som den store overraskelse, for meget har tydet på, at der har været skrevet en drejebog for det hele, og KL har søgt konflikten, siger Lars Busk Hansen.

Han håber på, at forhandlingerne genoptages, da situationen nu er meget alvorlig.

- Det her handler ikke om kvaliteten i den danske folkeskole, som KL siger, det er noget vås. Det her handler om hele den måde, vi med den danske model har tradition for at forhandle om arbejdsmæssige forhold arbejdstager og arbejdsgiver imellem - uden indblanden fra politikere. Det er i fare, og jeg frygter, næste træk er et lovindgreb, siger Lars Busk Hansen.

Uenigheden mellem lærerne og Kommunernes Landsforening handler kortfattet om, hvorvidt lærerens arbejdstid skal reguleres af en aftale i overenskomsten eller ej. KL vil fjerne aftalen og i stedet give lærerne en fast norm på 37 timer om ugen som alle andre offentlige ansatte.

Lockouten omfatter foruden kommunalt ansatte folkeskolelærer, undervisere på landets tekniske skoler, efterskoler og private- og friskoler.

Lockouten er varslet til 1. april.

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Til forsiden

Til forsiden