LIGE NU:

Det går lidt langsommere i Nordjylland

Nordjysk politis responstider er blevet dårligere

Taget sådan meget "firkantet" er Nordjyllands Politi landets langsomste. Det afslører tal som Rigspolitiet offentliggør torsdag.

Ellers har ordensmagten været hurtigere end tidligere til at rykke ud, når de modtog et alarmopkald, skriver Berlingske Tidende. I gennemsnit har politiet kappet et lille halvt minut af den såkaldte responstid - bare ikke i Nordjylland.

- Politiet har været i stand til at levere en forbedring på nogle af de områder, hvor borgerne har de højeste forventninger til os. Det er vi ganske tilfredse med, siger Rigspolitichef Torsten Hesselbjerg til Berlingske Tidende.

Responstiderne er en opgørelse over, hvor lang tid det tog for politiet at rykke ud til seks typer alarmopkald fra borgerne om alvorlig kriminalitet fordelt på knapt 7000 opkald. Første gang man lavede disse målinger var i fjerde kvartal af 2006. Dengang var den gennemsnitlige responstid på 10 minutter og 56 sekunder.

Nu er responstiden i gennemsnit 10 minutter og 27 sekunder. Hurtigste responstid har politiet, når der er tale om røverier. Her er betjentene fremme efter godt otte og et halvt minut.
/ritzau/