Digitale afgangsprøver er aflyst

IT-problemer med de digitale afgangsprøver i folkeskolen betød, at Skolestyrelsen onsdag valgte at aflyse de kommende prøver

De digitale afgangsprøver i niende klasse i biologi og geografi er aflyst efter it-problemer onsdag.

Prøverne holdes i stedet på papir den 22. maj, oplyser Undervisningsministeriet.

Tekniske problemer med den digitale afgangsprøve i biologi betød, at tusindvis af skoleelever blev ramt af ekstra stress, og nogle steder blev prøverne aflyst. Derfor valgte Skolestyrelsen onsdag, at aflyse de kommende prøver.

- Vi vil ikke risikere, at udsætte eleverne for flere problemer og med de erfaringer fra i dag, kan Cowi (udbyderen af prøven, red.) ikke garantere, at det går fejlfrit i morgen, siger kontorchef i Skolestyrelsen Tine Bak til Ritzau.

Cowi beklager fejlen og forstår Skolestyrelsen beslutning.

- Jeg forstår godt, at de føler sig usikre på, om vi kan gennemføre prøven i morgen, når vi ikke er færdige med at finde fejlen. Samtidig beklager vi selvfølgelig de gener, som eleverne har været udsat for i dag, siger Karsten Sten Pedersen, projektchef i Cowi.

Foreløbig regner man med, at der var tale om en serverfejl. Karsten Sten Pedersen hæfter sig derfor ved, at fejlen blev rettet, da man skiftede server over middag.

- Vi har faktisk systemet oppe at køre fra klokken 12 i dag, og 12.000 elever har altså gennemført prøven. Men når vi ikke har færdiganalyseret fejlen, så forstår jeg selvfølgelig Skolestyrelsens beslutning, siger projektchefen hos Cowi.

/ritzau/