LIGE NU:

DMI afblæser stormen Johanne: Togene kører, men færger er aflyst

DMI nedjusterer fredag morgen varslet om storm over Nordjylland. Togtrafikken og enkelte færger vil dog nogle steder stadig blive påvirket.

Stormen Johanne og de vindstød af orkanstyrke, der kunne have ramt den nordjyske vestkyst fredag, bliver ikke helt så slemt som forventet.

Det meddeler DMI's vagthavende meteorolog, Trine Pedersen, fredag morgen. 

- Det blev ikke til nogen storm. Vi forventer dog stadig, at det bliver meget blæsende i dag. På vestkysten kan de forvente en hård vind med vindstød af stormstyrke. Det samme gælder inde i Lillebælt, siger Trine Pedersen til TV Midtvest.

DMI forventer dog stadig vindstød af stormstyrke, men har altså afblæst varslet om en decideret storm. I stedet vil Nordjylland opleve kuling fra vest. I løbet af formiddagen vil den stærke blæst bevæge sig op langs kysten og ind i Skagerrak. Først i løbet af eftermiddagen vil den aftage igen i det nordjyske, vurderer DMI.

Færger aflyst

OPDATERET: Fredag morgen kort før klokken 8 meddeler Nordjyske Jernbaner på sin hjemmeside, at de ellers aflyste afgange mellem Aalborg og Frederikshavn kommer til at køre som normalt. Det har Banedanmark givet tilladelse til, efter stormvarslet er blevet nedjusteret.

Nordjyske Jernbaner havde ellers indsat togbusser mellem klokken 8 og 17 af frygt for, at tog ville blive blokerede på strækningen på grund af risiko for væltede træer.

Til gengæld ser blæsten ud til at få konsekvenser for færgeafgangene til og fra Norge. På Colorlines hjemmeside fremgår det, at al sejlads frem til klokken 19.30 er aflyst fredag. Det betyder, at rejsende mellem Hirtshals og Kristiansand ikke kan komme med en færge før fredag aften - måske først lørdag morgen.

Se mere om færgedriften her.

Samme melding kommer fra Fjordline, som har aflyst sine sejladser mellem Hirtshals og Kristiansand.