LIGE NU:

Kæmpe vejrskifte på vej - Nordjylland kan få vindstød af orkanstyrke

Et hidsigt lavtryk ankommer natten til fredag med kraftig blæst og regn til hele landet - i løbet af fredag kan det medføre vindstød af orkanstyrke.

Sommerdag nummer 67 er godt i gang i dag, torsdag, men dagen i morgen vil minde mere om en voldsom efterårsdag.

Et hidsigt lavtryk vil natten til fredag og resten af dagen løbe lige forbi Danmark med særdeles kraftigt blæsevejr som følge.

De første vindstød af stormstyrke kan mærkes allerede torsdag aften. En frontzone med kraftige tordenbyger ankommer fra syd. I forbindelse med tordenbygerne vil der være lokale stærke vindstød. Bygerne er så intense, at de stedvis giver over 20 millimeter regn. I løbet af natten får det meste af landet efterhånden regn, og samtidig tiltager vinden. 

TV 2 Vejret varsler derfor vindstød af stormstyrke langs Vestkysten og i Nordjylland. Resten af landet vil også opleve et voldsomt vejrskifte.

Ved Vadehavet tiltager vinden, og fra tidligt fredag morgen kan man forvente vindstød af stormstyrke. I løbet af morgenen og formiddagen vil området med vindstød af stormstyrke vokse. Fredag middag er lavtrykket nået til Jammerbugten. Lavtrykket er videreudviklet og på sydsiden af lavtrykket blæser det voldsomt. 

Klokken 16 er der fortsat vindstød af kulingstyrke, men vinden er aftagende og i aftentimerne stilner det for alvor af.

OPDATERING: Klokken 14 torsdag eftermiddag har DMI udsendt et varsel om risiko for vindstød af orkanstyrke. De kraftige vindstød vil især ramme den nordjyske vestkyst og det øverste af Vendsyssel, altså Jammerbugt, Thisted, Frederikshavn og Hjørring kommuner.

Varslet gælder fra klokken 8 fredag morgen til klokken 17 fredag eftermiddag.

Vindstød af orkanstyrke kan medføre, at tagsten blæser ned, store grene knækker, og at træer kan vælte og spærre tog-  og vejstrækninger. Vindstødene kan også medføre øget risiko for, at broer må lukke.

 
 
Foto: Grafik: TV2 Vejret

 

 
 
Foto: Grafik: TV2 Vejret

 

 
 
Foto: Grafik: TV2 Vejret