LIGE NU:

Dokumentar om svindelsag fører Station 2 til Nordjylland

Torsdag aften viser TV2 første afsnit af Station 2-dokumentaren ”Svindleren i uniform”. En dansk kvinde bliver bedraget for 1,6 millioner kroner, og jagten på svindlerne fører Station 2 til Nordjylland.

Hun troede, at hun agerede i god tro, men sådan var det ikke.

Lisbeth Heje Sørensen fra Ribe blev snydt til at overføre 1,6 millioner kroner, til hvad hun troede var en amerikansk soldat.

- Jamen, som du ligger det op her forstår jeg heller ikke, at jeg kunne tro på det, siger Lisbeth Heje Sørensen, der er efterlønner.

Soldaten havde kontaktet hende på Facebook og omkring en måned efter første besked, ville han have hjælp til at fragte en kuffert med 1,5 millioner dollars til Danmark.

- Jeg betaler, og når jeg så har betalt, får jeg at vide, at der er nye forhindringer, og de skal bruge flere penge, fortæller Lisbeth Heje Sørensen.

Holdet bag Station 2 dokumentaren ”Svindleren i uniform” forsøger at afslører folkene bag bedrageriet.

Flere gange har Lisbeth Heje Sørensen afleveret en kuvert med penge til en person på stationen i Ribe, denne gang er pengene skiftet ud med avispapir.

Pilen peger mod Nordjylland

På stationen i Ribe viser det sig, at pilen peger mod Nordjylland.

quote Jeg har ikke bedt nogen om noget.

- Formodet bagmand bag svindel.

- Ham, der bad mig hente pengene, bor i Aalborg, fortæller manden, der skulle tage imod de penge Lisbeth Heje Sørensen skulle sende i kuverten.

Manden, der tog imod pengene i Ribe, indvilliger i tage med Station 2 til Aalborg. Han afleverer kuverten til den formede bagmand, som bliver noget overrasket, da han ser, at der ikke er penge i kuverten fra Lisbeth Heje Sørensen.

- Der er problemer, siger den formodede bagmand, på de skjulte optagelser Station 2 har lavet.

Senere opsøger Station 2 også selv den nordjyske mand, og viser ham optagelser af episoden fra lejligheden.

- Jeg skal sige dig noget. Jeg kendte ikke nogen. Jeg kender ikke manden, siger den formodede bagmand om den mand, der afleverede kuverten fra Lisbeth Heje Sørensen til den formodede bagmand.

- Jeg har ikke bedt nogen om noget, fortsætter han.

Sagen er for et år siden blevet meldt til politiet, men der er endnu ingen, der er sigtet i sagen.

Første afsnit af Station 2-dokumentaren "Svindleren i uniform" bliver sendt på TV2 torsdag klokken 20.50. Dokumentaren kan også ses på TV 2 Play.