LIGE NU:

Dom for Hadsund-drab: 28-årig mand idømmes 13 års fængsel

En 28-årig mand er nu dømt skyldig i drab på en 40-årig kvinde, og han skal i fængsel i 13 år.

28-årig Rasmus Kragh fra Hadsund er i dag ved Retten i Aalborg kendt skyldig i drab på 40-årig kvinde i en garage i Hadsund 11. november 2018, og den 28-årige er idømt 13 års fængsel fængsel af enig domsmandsret.

Den dømte er ligeledes fundet skyldig i usømmelig behandling af lig, idet han i forlængelse af drabet på den 40-årige kvinde havde påbegyndt en partering af liget. 

Der faldt i dag dom i den spektakulære drabssag fra Hadsund, hvor den 28-årige Rasmus Kragh har stået tiltalt for at dræbe og delvist partere en 40-årig kvinde fra Viborg. 

Anklager, Mette Bendix, krævede, at tiltalte skulle dømmes for manddrab, usømmelig omgang med lig, samt for besiddelse af en pumpgun. Hun påstod, at den tiltalte skulle idømmes 16 års fængsel.

Den 28-årige mand har udbedt sig betænkingstid i forhold til, om han vil anke dommen. Han forbliver varetægtsfængslet indtil eventuel anke.

Døde af forblødninger

Drabet fandt sted i en garage i Hadsund den 11. november 2018, hvor den 28-årige mand var tiltalt for at have påført kvinden 10 dødbringende læsioner i ansigtet med en kniv og derefter være begyndt at partere hende.

Den 28-årig mand var på gerningsnatten i byen med en kammerat, og han har tidligere forklaret i retten, at han var påvirket af alkohol og stesolid, som han påstår gav ham et 'blackout'. 

Derfor havde forsvarer Morgen Kjær krævet en dom på mellem seks og otte år, hvis hans klient blev fundet skyldig i drabet, fordi forsvarer mente, at hændelsen ikke var planlagt, og at det skete i en patologisk rus, der kan sidestilles med sindsygdom.

Havde til hensigt at begå drab

Vennen, som 28-årig Rasmus Kragh var i byen sammen med på gerningsnatten, har tidligere forklaret i retten, at den dømte uden for garagen viste ham en stor køkkenkniv. Her sagde dømte 'Vil du med ind og kneppe hende og slå hende ihjel'.

Med udgangspunkt i vennens forklaring fandt domsmandsretten, at den 28-årige havde til hensigt at slå den 40-årige kvinde ihjel. 

Derudover har tiltaltes kæreste også tidligere sagt i retten, at tiltalte efter drabet sagde til hende, at han altid havde drømt om at slå ihjel.

Forsvarer Morten Kjær havde dog afvist, at den dømte skulle have en særlig interesse for drab. 

Dømte var desuden tiltalt for brud på knivloven, hvilken han også er fundet skyldig. Han er imidlertid frifundet for at have været i besiddelse af en pumpgun.