Dronninglund Sygehus frygter lukning

På sygehuset i Dronninglund er personalet bekymret for, om besparelserne skal gå ud over dem. Foto: TV2/Nord

Ansatte på Dronninglund Sygehus frygter, at de endnu en gang står for skud, når regionen skal finde besparelser på 50 millioner kroner.

Region Nordjyllands genåbning af budgettet truer igen Dronninglund Sygehus. Den 8. februar blev 40 procent af sygehuset sparet væk, og nu er resten af sygehuset i fare. Alene ved at lukke Dronninglund Sygehus, kan der nemlig ifølge sparekataloget findes 40 af de 50 millioner kroner, som skal spares i år. På Dronninglund Sygehus frygter personalet derfor det værste:

- Det giver en trykket stemning, at vi allerede nu er nævnt igen. Jeg forudsagde det allerede dengang. Det var et led i en salami-metode. Vi bliver lukket skive for skive. Bid for bid. Desværre, siger tillidsrepræsentant Laila Tonnisen og fortsætter:

- Det er jo den nemme beslutning, og den har de truffet én
gang, det kostede os et afsnit. Det her kunne være endnu en nem beslutning, det er et stort beløb, der er sparet med et hug. Jeg frygter det værste, siger hun.

Regionsrådspolitiker Marian Geller (V) understreger, at lukning af de små sygehuse blot er punkter i et sparekatalog, og at der endnu ikke er truffet nogen beslutninger. Hun tror dog ikke, at sygehusene står for
skud:

- Patienterne vil jo ophobe sig gevaldigt på det store sygehus, og det skal vi selvfølgelige også have for øje. Altså kan vi undvære flere sengepladser end dem vi har lukket ind til nu, det tvivler jeg meget på, siger hun.

Også Regionsrådsformand Ulla Astman (A) håber på en anden løsning end lukning af sygehusene:

-Jeg er fuld af fortrøstning i forhold til, at vi finder en løsning til budget 2011, som ikke betyder nedlukning af sygehusenheder, siger hun.

Ifølge sparekataloget kan der ydermere findes cirka seks millioner kroner ved at lukke Brønderslev, andre seks millioner ved at lukke det, der er tilbage i Brovst, og yderligere cirka 15 millioner ved at lukke sygehuset i Mors-Thy.

På mandag påbegynder de forskellige gruppeformænd i Regionsrådet diskussionerne af det fremlagte sparekatalog.

Forsiden lige nu