Dropper madlavningen: Take Away til nytår populært som aldrig før
År efter år vælger tilsyneladende stadig flere nordjyder at droppe den hjemmelavede mad til nytårsaften.
Mange nordjyder vælger den nemme løsning og hopper ind i det nye år med take-away-mad i maven.
Adskillige nordjyske restauranter har allerede for flere dage siden, meldt ud, at mad-ud-af-huset er udsolgt. Restaurant Chef Jen i Aabybro er en af dem. Den 27. december var der kommet næsten 400 bestillinger på nytårsmenuen.
- Det er gået over al forventning. Da bestillingerne begyndte at blive for mange, blev vi desværre nødt til at sige stop, siger restauratør Jen Sak Sriphrom.
På den næsten nystartede restaurant havde de været tilfreds, hvis de havde nået bestillinger på 100 nytårskuverter. Men hurtigt nåede de altså op på det firedobbelte.
- Det er megafedt. Det varmer meget, at folk vil støtte os, siger Suwanna Sriphrom, der er medhjælpende hustru i de her dage.
Tid til gæster
Kasper Stoltze er en af mange nordjyder, der ikke gider stå i køkkenet nytårsaften, så han har bestilt tre menuer fra Chef Jen.
- Man får en masse tid med de gæster og venner, som kommer forbi, mens jeg slipper for oprydningen, siger han.
I dagene op til nytårsaften har det de senere år lydt, at stadig flere vælger take away-løsningen. I år synes bestemt ikke, at være nogen undtagelse.
I lighed med mange andre nordjyske spisesteder kan de også på Restaurant Nordstjernen i Blokhus mærke boomet af nytårsbestillinger. Igen i år er der ny rekord - med 856 kuverter.
- Det er helt vild, og jeg har hørt fra andre take away-steder her i Nordjylland, at det også ser rigtig godt ud der, siger restauratør Christoffer Hallager.
Alle kaldt ind
Alt disponibelt mandskab er kaldt ind på restaurant Nordstjernen og på Chef Jen er det hele familien, der blevet involveret i at lave nytårsmenuerne.
- Til hverdag arbejder jeg i Motorstyrelsen, men alle i familien må hjælpe til nu. Bedsteforældrene passer vores børn og så videre, siger Suwanna Sriphrom.
Allerede 2. juledag begyndte forberedelserne og siden har der været forrygende travlt fra morgen til aften med tre-retters-menuerne.
- Vi må sove på den anden side af nytårsaften, siger Jen Sak Sriphrom smilende.
Nytårsmenuerne fra de to restauranter koster henholdsvis 310 og 350 kroner pr. kuvert.