DSB-ansatte arbejder igen

Foto: Johnni Isaksen

DSBs håndværkere er igen på jobbet. Togtrafikken er normal igen i starten af næste uge, vurderer tillidsmand.

Strejken blandt håndværkerne i DSB er slut. Og hverdagen er så småt ved at indfinde sig på DSB-værkstederne landet over. Det siger Elo Palm Jensen, Fællestillidsmand på driftsværkstedet i Aarhus.

- Folk er ved at finde deres værktøj frem igen. Det er klart, at vi nu har et efterslæb. Men jeg regner med, at togtrafikken er normal igen mandag eller tirsdag i næste uge, siger Elo Palm Jensen.

Arbejdet er blevet sat i gang igen, efter de ansatte på DSB Vedligehold gik hjem mandag. Det sker, fordi fællestillidsmand Flemming Rasmussen har fortalt de ansatte, at der er indkaldt til møde med DSB-ledelsen fredag i København.

- Jeg ved ikke helt, hvad det er, Flemming har fået at vide. Han betegner det som lidt af en gryderet, der nu er sat over. Og vi bakker vores formand op og går i arbejde, når han kommer med sådan en melding, siger Elo Palm Jensen.

Flemming Rasmussen siger TV2 News, at arbejdet er genoptaget, "fordi ledelsen har givet meldinger om at genoptage forhandlinger med os."

Strejken betyder, at DSB har aflyst massevis af S-tog, IC-tog og regionaltog på ubestemt tid. Ifølge DSB vil en nødkøreplan ugen ud betyde, at omkring hvert andet tog er forsinket.

Den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse skyldes, at der endnu ikke er lavet fælles aftaler om løn og arbejdsforhold på værkstederne. Tidligere på året blev to overenskomster slået sammen - og ifølge de ansatte betød det forringelser.

Og der er flere ting, de ansatte i DSB Vedligehold er utilfredse med. Blandt andet at de får pension af deres basisløn, mens indkomsten fra den såkaldte resultatløn er undtaget.

Ledelsen i DSB har tidligere afvist at røre ved over løn og pension mellem de egentlige overenskomstforhandlinger. Men nu skal de altså alligevel mødes med tillidsmændene for de ansatte fredag.

At køreplanen er blevet så hårdt ramt af strejken skyldes, at flere tog venter på at blive efterset på værkstederne, og at DSB har beholdt tog i garagen for at undgå, at der ellers vil ophobe sig en pukkel af tog, som skal vedligeholdes i julen, før de kan komme i drift.

/ritzau/

 

Forsiden lige nu