Dunkelfolket til karneval i Paris

I lørdags, deltog maskegruppen Dunkelfolket i Tropical Carnival in Paris, som er det første arrangement af en række nye karnevals arrangementer i Europa.

<b>Manifestation</b>
Karneval er en ældgammel manifestation for frugtbarhed, forandring og livsglæde, værdier som er livsvigtige i det moderne samfund. Denne begivenhed blev støttet af Paris Kommune, Karneval i Aalborg og Dansk Amatør Teater Samvirke.

<b>Tropical Carnival in Paris</b>
Sidste år deltog de i en teaterfestival i Sydfrankrig, og i år blev de valgt til at deltage i Tropical Carnival in Paris.

<b>Dunkelfolket</b>
Maskegruppen fra Aalborg blev til lejligheden udvidet med dansere og musikere fra Aalborgs store karnevals miljø, som blev instrueret af Kirsten Gitz-Johansen.
På turen var 37 deltagere, som spillede trommer og fløjte, som dansede med masker og 3 gigant dukker til parisernes store begejstring.

<b>Parade i Paris</b>
Paraden strakte sig over 3,5 km igennem Paris centrum fra kl. 14-18. Der var højt tempo, masser af fantastiske trommer, kostumer, udsmykkede vogne og caribiske dansere og musikere. Temperaturen i Paris var
var hot, hot og tilskuerne begejstrede.

<b>Samarbejde Aalborg, Paris og London</b>
Invitationen til Dunkelfolket blev formidlet via et samarbejde imellem Klaus Bystrup, Karneval i Aalborg, Tropical Carnival in Paris og Hackney Carnival of London.

<b>Placering som nr. 4</b>
Alle de andre grupper som deltog, havde rødder i Caribien. Hver gruppe optrådte 3 minutter foran en jury, og blev bedømt på kriterier for Caribisk dans, musik, og kostumer. Alligevel fik Dunkelfolket et flot nr. 4 ud af 35 grupper.

<b>Hamlet uden ord</b>
Dunkelfolket har optrådt mange steder i Europa og i Asien, og d. 5. august spiller de "HAMLET uden ord" på Kronborg kl. 13.00 og 15.00.