Kim Wolff-Nielsen (tv) og Janus Hegedüs (th), foran den genåbnede Dybvad Kro. Foto: Thomas Gaardsmand

Dybvad Kro får nyt liv

Butiksdød og lukkede skoler er nogle af de ord, man oftest hører om de nordjyske landsbyer. I Dybvad har en investor postet over en halv million kroner i den gamle, hæderkronede kro. Tanken er, at den skal holde liv i byen.

I Dybvad ligger en gammel kro, der siden 2009 har været lukket for offentligheden. Tidligere var den samlestedet for byen befolkning. Det skal den være igen.

- Den bærer præg af at være en gammel kro, og det har sin charme, siger Janus Hedegüs, der er investoren bag genoplivelsen af den gamle kro.

Kroen har siden 1912 været kongelig privilegeret. I 2005 blev den lavet til en gourmet-kro, men i 2009 måtte ejerne dreje nøglen om.

- Når de lokale kroer lukker, dør landsbyerne ofte. Derfor vil jeg gerne være med til at støtte Dybvad, siger Janus Hedegüs.

I den nærliggende brudeforretning har indehaverne oplevet et enormt dyk i omsætningen, siden kroen lukkede.

- Dengang var der to til tre fester om ugen, og når gæsterne gik ud for at strække ben, kiggede de tit på vores vinduer, og det kastede meget af sig. Så vi er enormt glade for, at den åbner igen, siger indehaver af Alt Til Bruden, Henrik Madsen

Kroen holder i dag åbningsreception klokken 13. Her vil offentligheden for første gang kunne tage kroen i brug. Både Janus Hegedüs og forpagter Kim Wulff håber, at kroen igen kan bliver samlingssted for byens borgere.