Dyreglad indbrudstyv: To pytonslanger er væk

Nordjyllands Politi har i weekenden oplevet indbrud i flere nordjyske byer. Særligt Frederikshavn var ramt af indbrud. Foto: Lars Rievers / Ritzau Scanpix

Usædvanligt indbrud i Frederikshavn, hvor tyven gik efter pytonslanger, skildpadder og edderkopper.

Det har været en travl weekend hos Nordjyllands Politi, der har været på jagt efter indbrudstyve. Det mest usædvanlige indbrud fandt sted i et hus på Koktvedvej i Frederikshavn. Her gik tyven målrettet efter ejerens dyr i kælderen. To pytonslanger, tre landskildpadder og fire edderkopper af arten tarentel er blevet stjålet. 

- Alt er blevet taget fra husets kælder. Både dyr og udstyr til terrarier. Ud over dyrene har tyven også taget højtalere, værktøj og spiritus, udtaler politikommissær Peter Skovbak, leder af Efterforskningscenter Frederikshavn, til kanalfrederikshavn.dk.

Ud over tyveriet på Koktvedvej i Frederikshavn har politiet været kaldt ud til yderligere tre indbrud i Frederikshavn hen over weekenden. To af dem i huse på Åvænget. Her har politiet endnu ikke et overblik over, hvad der er stjålet. Derudover var de også forbi et hus på Elmevej i Frederikshavn, hvorfra der er stjålet designerlamper, bestik, smykker, parfume, tasker og vin. Her brød tyvene en terrassedør op.
 

Læs også Efter indbrudsbølge: Politi mødte utrygge Sæby-borgere

Også i Skagen og Hjørring har politiet været kaldt ud til indbrud lørdag og søndag. Flest i Hjørring, hvor otte huse har haft indbrudstyve på besøg. I Hjørring har der nu været mere end 50 indbrud den seneste måned. 

- Vi kigger på de mange indbrud i en sammenhæng, specielt fordi vi i en lang periode ikke haft så mange indbrud i området, forklarer politikommissær Peter Skovbak.

Læs også Mobil politistation i Hjørring: Indbrudsbølge skal stoppes

Nordjyllands Politi kan kontaktes på 114, hvis du ved, hvor de to slanger befinder sig eller kan bidrage til politiets efterforskning af de mange tyverisager. 

Forsiden lige nu