"Early warning" hjælper små firmaer i krise

268 nordjyske virksomheder gik konkurs i 2008, men tallet kunne sagtens være langt større hvis det ikke havde været for en lille gruppe frivillige rådgivere der forsøger at forhindre at virksomheder i krise går konkurs.

<b>Redder firmaer i sin fritid</b>
Direktør Arne Juul Jensen fra Skørping er en travl mand. Han er direktør i fem virksomheder og sidder i fire bestyrelser. Alligevel har han valgt at bruge fritid på at hjælpe virksomheder der har det skidt.

- Jeg betragter det lidt som en borgerpligt at kunne lægge lidt arbejde her og hjælpe nogle mennesker ud af nogle problemer de står i, siger direktør Jens Juul Jensen til TV2/NORD.

<b>Early warning</b>
Arne Juul Jensen er en af de knap 20 frivillige rådgivere i Væksthus Nordjyllands hjælpeprogram "Early Warning". Formålet med programmet er at give gratis rådgivning til virksomheder som er havnet i en krise.

- Det er typisk en virksomhed med en fem til 15 medarbejdere. Der er en virksomhed der har oplevet fremgang og er startet op i en periode hvor mange ting har kunnet lade sig gøre. Lige pludselig stopper kundemassen op og virksomheden oplever en omsætningsnedgang, siger virksomhedsrådgiver Martin E. Nikolajsen fra Væksthuset i Aalborg til TV2/NORD.

<b>2009 bliver værre</b>
Med 268 konkurser blev 2008 blev at rekord år med hensyn til konkurser. Ifølge rådgiverne bliver 2009 værre.

- Jeg tror 2009 bliver rigtig hård. De der sidder med en ordrebog der går et godt stykke hen i 2009, de har en god chance for at rebe sejlene nu - dem der ikke har det, der tror jeg klokken er 5 minutter over 12, siger direktør Jens Juul Jensen til TV2/NORD.

Forsiden lige nu