Foto: TV2/Nord

Ebh-retssagen afbrudt efter beskyldninger

Ebh-retssagen blev tirsdag formiddag midlertidigt afbrudt. Anklagerne beskyldes for adskillige brud på loven i forhold til deres håndtering af beviserne i sagen.

I sagen om kursmanipulation mod fem tidligere topfolk i Sparekassen Himmerland og ebh bank fyger det nu med beskyldninger mod anklagerne i sagen.

Retssagen i Hjørring nåede knapt at gå i gang tirsdag formiddag, før de fem forsvarsadvokater sammenstemmende nedlagde påstand om, at anklagemyndigheden er inhabil og dermed ikke er i stand til at føre sagen imod de fem tidligere bankfolk videre.

Anklagemyndigheden har brudt sin tavshedspligt, brudt god forvaltningsskik samt brudt persondataloven og retsplejeloven, mener forsvarerne.

Forsvarsadvokaternes påstand kommer på baggrund af et møde afholdt i en helt anden sammenhæng, nemlig under et kursus i Silkeborg d. 21. januar for en børsmæglerforening. På mødet var en af anklagerne i sagen om kursmanipulation, Hans Fogtdal, med som foredragsholder. Hans Fogtdal afspillede på mødet en lydoptagelse, der bruges som bevismateriale i sagen om kursmanipulation.

Det kan altså have været et brud på persondataretten, fordi ingen endnu er dømte i sagen om kursmanipulation.

Forsvarerne vil have anklagemyndigheden SØK (statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet) erklæret inhabil i sagen. Alternativt vil de have anklager Hans Fogtdal fjernet fra sagen.

Anklagerne mener ikke selv, at de er inhabile.

Dommeren tog sig en pause for at tage stilling til spørgsmålet, og retssagen blev derfor midlertidigt afbrudt.