Efter dramatisk afslutning: Aalborg får uafgjort mod håndbold-stormagt

Aalborg Håndbold med Mikkel Hansen tog onsdag aften et enormt vigtigt udebanepoint mod stjerneholdet Kiel.

Der var lagt op til et Champions League-brag, da Aalborg tårnede sammen med Kiel, der havde Nichlas Landin mellem stængerne.

Han skifter dog til Aalborg næste år og bliver således holdkammerat med Mikkel Hansen.

De to hilste pænt på hinanden inden kampen med kram og drillerier. Næste år spiller de på samme hold i Aalborg, men i aften var de “ fjender” i et drama af en Champions League kamp i kæmpehallen midt i den tyske by Kiel.

Kampen var afgørende for begge mandskaber, som har tabt et par kampe i Champions League og var dermed fanget midt i tabellen.

Kampens vigtighed var også tydelig fra start. Efter bare 37 sekunders spil blev Aalborgs Henrik Mølgaard udvist to minutter, og så var den kamp ligesom skudt i gang.

Aalborg Håndbolds målmand Simon Gade snuppede dog straffekastet, og efterfølgende scorede Aalborg kampens første mål.

Og Aalborg Håndbold satte sig fuldstændig på starten, og især Mads Hoxer viste topklasse og scorede fire mål på bare seks minutter.

Efter kort tid spillet var Aalborg foran med 5-3. De 6-7000 fanatiske Kiel-fans troede formentlig ikke deres øjne, når Mads Hoxer diskede op med håndbold i særklasse, og Aalborg-målmanden Simon Gade fuldstændig pillede pynten af hjemmeholdets skytter.

Aalborg Håndbolds træner Stefan Madsen startede med Mikkel Hansen på bænken, der var ellers set frem til dyst mellem netop Hansen og Kiels målmand Niclas Landin.

Vi skulle faktisk vente 12 minutter, inden de to danske landsholdsstjerner stod over for hinanden. Den duel vandt Mikkel Hansen: To straffekast bankede han ind bag Niclas Landin, som man ellers skulle tro netop vidste, hvor Mikkel Hansen sætter sine straffekast.

Men Mikkel Hansen scorede endnu et mål på Landin, og så blev landsholdsmålmanden pillet ude.

Aalborg Håndbold var hele tiden foran, og først to minutter før halvleg kom hjemmeholdet foran for første gang i kampen til stillingen 16-15. Aron Palmarsson, der tidligere har spillet i Kiel, fik udlignet til 16-16, inden det lykkedes for hjemmeholdet at score til pauseresultatet 17-16 efter en forrygende første halvleg

Drama til sidst

3-400 Aalborg-fans havde taget turen til Kiel, måske med et stop i grænsebutikken. Dermed var stemningen i top, og de kunne se målmand Simon Gade starte anden halvleg med et par klasseredninger, blandt andet på et straffekast.

Han holdt Aalborg Håndbold inde i kampen, og efter syv minutter i anden halvej var Aalborg foran 22-20, og så var det lige før, at de 400 medrejsende grænsegæster overdøvede hjemmepublikummet.

Igen i anden halvleg startede Mikkel Hansen på bænken og var kun inde ved straffekast, hvor han til gengæld var usvigelig sikker.

Midt i anden halveg bragte Mikkel Hansen udeholdet foran 26-23, og det så længe lovende ud for Aalborg.

Men hjemmeholdet arbejde sig tilbage, og med 10 minutter igen var spændingen intakt i den kæmpestore hal. Kiel var lige et et mål eller to foran hen mod kampen slutning. Men Aalborg håndbold fik sig kæmpet forbilledet tilbage, selvom holdet havde ryggen mod muren i et inferno af en lydkulisse, som kunne have skræmt de fleste.

Helt til få sekunder før slutfløjt lignede det, at Kiel skulle trække det længste strå.
Men til allersidst fik Sebastian Barthold skaffet Aalborg et point med en scoring 30 sekunder før tid til slutresultatet 36-36.