LIGE NU:

Efter massivt fokus: Færre indbrud i de nordjyske hjem

Antallet af indbrud i Nordjylland i sommerugerne er faldet med tyve procent i forhold til sidste år.

Igen og igen har politiet berettet om indbrudsbølger i det nordjyske. Men nu ser det ud til, at tendensen er ved at vende.

I de fem sommeruger fra 9. juli til 12. august er der i alt blevet anmeldt 213 indbrud i de nordjyske hjem. Det er tyve procent færre end i samme periode sidste år, hvor der havde været ubudne gæster 263 gange – og hele 48 procent færre end i 2015, hvor Nordjylland var ramt af en indbrudsbølge, der sendte antallet af indbrud op på 411.

- Indbrud skaber utryghed for den enkelte, når man kommer hjem til et hus, der er rodet igennem af tyve. Derfor er det med tilfredshed, at jeg kan notere, at det ser ud til, at vi har fået antallet af indbrud ned, siger politikommissær Sune Myrup, som står i spidsen for Nordjyllands Politis indbruds-indsats.

quote Det er et område, vi har stort fokus på – særligt op til ferier, hvor indbrud normalt risikerer at stige.

Sune Myrup, politikommissær, Nordjyllands Politi

Indbrudstyve anholdt før ferien

Ifølge politikommissæren er der flere ting, der kan have haft betydning for faldet i antallet af indbrud. Blandt andet er folk blevet bedre til at sikre deres bolig mod indbrudstyve og tippe politiet om mistænkelige forhold – og så har området haft høj prioritet for politiet.

- Det er et område, vi har stort fokus på – særligt op til ferier, hvor indbrud normalt risikerer at stige. Derfor slog vi til før ferien og anholdt flere formodede indbrudstyve, siger Sune Myrup.

Faldet i indbrud får dog ikke politiet til at hvile på laurbærrene. I stedet fortsætter indsatsen på fuld styrke.

- Vi har fokus på de lokale kriminelle, men også på den grænseoverskridende kriminalitet, hvor vi blandt andet samarbejder med andre kredse og det særlige efterforskningscenter i Aarhus, siger Sune Myrup.

Han håber, at borgerne vil fortsætte med at være vågne og give lyd, hvis de ser noget mistænkeligt.

- Tip og informationen fra offentligheden er ofte en stor hjælp for vores efterforskninger, siger han.

Fem råd mod indbrud