Foto: Jesper Christiansen

Efter overbelægning og nedskæringer: Regeringen giver millionbevilling til Kriminalforsorgen

De danske fængsler og arresthuse er hårdt pressede både på pladsen og økonomisk. Det skal en merbevilling på 81 millioner kroner nu hjælpe på.

Som TV2 Nord tidligere har kunne fortælle, så er arresthuse og fængsler under stort pres på grund af besparelser, der har resulteret i nedskæringer i personalet, samtidig med at der er fyldt op med indsatte.

Det har skabt store frustrationer hos personalet. I februar udtalte Karsten Pedersen, tillidsmanden for personalet i Kragskovhede Fængsel, blandt andet at et krav om besparelser på halvanden million kroner i det nordjyske fængsel ville betyde, at de indsatte ville overtage styringen af fængslet.

Merbevilling på vej

Nu har Justitsminister Nick Hækkerup beslutte at give en merbevilling på 81,5 millioner kroner i 2020 til Kriminalforsorgen.

I en orientering til forligskredsen skriver ministeren blandt andet, at den forventede belægning i de danske fængsler i 2020 på cirka 3760 indsatte nu forventes at ende på et gennemsnitligt belæg på 4127 indsatte.

- Størstedelen af den tildelte merbevilling skal på denne baggrund bruges til at understøtte en sikker drift af kriminalforsorgen i 2020 med et stadig højt belæg. Der afsættes desuden midler, der skal gå til yderligere initiativer, der kan være med til at afhjælpe den nuværende bemandingssituation i kriminalforsorgen, lyder det i orienteringen.

Tilfreds med bevilling

Formanden for Folketingets Retsudvalg Preben Bang Henriksen (Venstre) er godt tilfreds med, at der nu er flere penge på vej til Kriminalforsorgen.

- Jeg synes, at det er en tilfredsstillende merbevilling. Når der er overbelægning og samtidig mangler personale, så går det både ud over de ansatte og de indsattes sikkerhed i fængslerne. Og vi har et ansvar for, også hvordan indsatte behandles, siger han til TV2 Nord.

Læs også Spareplaner: Ansatte i fængsler frygter for sikkerheden