Efterskoleelever til kødgryderne

En ny madlinie på Horne Efterskole skal ruste eleverne til erhvervsuddannelserne.

Hvis man godt kan lide at svinge grydeskeerne og kokkekniven og overvejer en levnedsmiddeluddannelse, så kan man ruste sig ekstra med et år på efterskole.

Horne Efterskoles nye linje, horneGastro, skal ruste eleverne fagligt til at starte på erhvervsuddannelserne. Ungdomsuddannelser og især erhvervsuddannelser har et højt frafald.

Tal fra UU Vendsyssel viser, at 28 procent af eleverne på grundforløbet "Mad til Mennesker", der danner grundlag for uddannelse til kok, tjener, bager eller slagter, faldt fra sidste år, og det håber Horne Efterskole at kunne gøre lidt ved.

- Vi tror på, at et år på horneGastro vil klæde de unge på, både fagligt og personligt, så de er mere klar til levnedsmiddeluddannelserne og dermed vil langt flere gennemføre, siger forstander på Horne Efterskole Mogens Jensen.
 
En undersøgelse fra Efterskoleforeningen viser, at fire år efter grundskolen har 72 procent af eleverne, der kommer fra efterskolerne gennemført en ungdomsuddannelse. Det tilsvarende tal for elever, der kommer direkte fra folkeskolen er 69 procent.


Seneste nyt

fra Nordjylland