Egelund og Ammitzbøll-Bille vil Fremad

Den nordjyske politiker Christina Egelund og partifællen fra Liberal Alliance, Simon Ammitzbøll-Bille står bag det nye parti Fremad.

Danmark skal have et nyt parti. Det mener det tidligere nordjyske Folketingsmedlem Christina Egelund og den tidligere LA-profil Simon Ammitzbøll-Bille, som i dag har offentliggjort, at de stifter et nyt parti.

Nu venter en opgave for de to med at skaffe 20.000 underskrifter for at gøre partiet opstillingsberettiget til Folketinget, og det søger de nu hjælp til via deres opslag på Facebook og andre sociale medier. 

Partistifterne siger til TV 2, at de vil føre en fast, men fair udlændingepolitik. Desuden vil de være mere engagerede i EU-politikken og afskaffe retsforbeholdene nu.

De to begrunder deres afgang fra Liberal Alliance med politiske forskelligheder. 

- EU er mere relevant end længe og bør fylde mere med en værdiliberal genklang, siger han til TV2 News om grunden til de tos farvel til LA.

De satser på at trække vælgere til fra rød blok. 

TV 2 politiske kommentator Troels Myhlenberg mener dog, at Simon Ammitzbøll-Bille har fået et alvorligt hak i troværdigheden i og med, at han er med i sit fjerde parti på ganske få år. 

- Det kræver noget andet og mere end de fire mærkesager, som står på partiets hjemmeside. Der skal mere konkret politik og løsninger på bordet, siger han til TV2 News. 

Simon Ammmitzbøll-Bille er partiformand, mens Christina Egelund er politisk ordfører og næstformand for partiet. 

OPDATERES

Partiet Fremads mærkesager:

 • Frihed til forskellighed 

  Vi er alle forskellige mennesker med forskellige ønsker og mål i livet, og vi skal have plads til at leve vores liv, som vi selv vil. Den enkelte borgers frie udfoldelse skal begrænses mindst muligt. Både majoriteten og minoriteter skal kunne leve et liv i fred og lykke.

  Vi skal omfavne forskelligheden, og der skal være flere frie valg i velfærdssamfundet. Skoler, børnehaver, plejehjem og andre velfærdsinstitutioner skal have mere frihed til at gøre tingene på deres egen måde – det fremmer innovation, fremskridt og brugertilfredshed. 

  Det kan være fornuftigt med forskellige politiske initiativer til fremme af sundhed og trivsel, men det skal altid ske med respekt for det enkelte menneskes frihed til at vælge sin egen livsstil. 

   

 • FREMAD vil altid insistere på borgernes frihed til forskellighed. 

  Fair og fast udlændingepolitik

  Udlændingepolitikken skal være ”fast og fair”, sagde Anders Fogh Rasmussen i sin tid. Det gælder stadig, men i de senere år er balancen tippet, og alt for mange partier har glemt at være fair. Konkurrencen om at føre den strammeste udlændingepolitik er kammet over i skinger retorik og uretfærdig symbolpolitik.  Vi ønsker bedre retssikkerhed og mere fairness i udlændinge- og retspolitikken.

  Samtidig er det er nødvendigt med en fast udlændingepolitik. Truslen fra militant islamisme og et stigende migrationspres må selvfølgelig ikke undervurderes.

   

 • FREMAD vil være garanten for, at den faste borgerlige udlændingepolitik også er fair.

  Et stærkt og frit Europa

  Danmark er et frit, sikkert og rigt land, og vi skal bruge vores mange ressourcer til at arbejde for netop mere frihed og sikkerhed i verden, ligesom vi skal bidrage til bekæmpelsen af fattigdom. Med frihed og privilegier følger nemlig ansvar.

  Heldigvis går det bedre i verden på rigtig mange forskellige parametre – for eksempel i forhold til fattigdom, uddannelse og sygdomsbekæmpelse – men der er stadig meget at gøre. Gennem forpligtende internationalt samarbejde i primært EU, NATO og FN skal Danmark dels værne om egen sikkerhed og suverænitet og dels være med til at udbrede demokrati og menneskerettigheder, fremme den internationale retsorden og bekæmpe fanatisme og terror.

  Det europæiske samarbejde udsprang af læren fra den 2. verdenskrig, og EU fødtes således på et håndslag om at stå vagt om de vestlige idealer: frihedsrettighederne, retssamfundet og det enkelte menneskes ukrænkelighed. Desværre er samarbejdets fundamentale værdier i dag sat under pres både inde og udefra.

  Truslen i særlig grad for det Putins autoritære Rusland, men til dels også fra nogle af de østeuropæiske lande, som regeres uden ordentlig håndhævelse af fundamentale frihedsrettigheder, uden respekt for retssamfundet og uden beskyttelse af minoriteter. Det udgør en selvstændig trussel mod samarbejdets fundament, og skal tages alvorligt. 

  Presset fra øst, migrationsudfordringer, krige i Mellemøsten og klimaforandringer har gjort EU mere relevant i de senere år, og gør det åbenlyst, at Danmark bør tage større del i det europæiske samarbejde og droppe sine rets- og forsvarsforbehold.

  Globalisering og frihandel er et stort gode for verden, og vi skal sikre, at Danmark evner at navigere i den globale handel, ligesom vi politisk skal understøtte udbredelsen af frihandel til resten af verden.

   

 • FREMAD ønsker, at Danmark skal kæmpe for fred og frihed og det vestlige idealer gennem EU, NATO og FN.

  Et konkurrencedygtigt Danmark

  Et stærkt Danmark kræver en stærk økonomi. Den økonomiske politik er afgørende for både frihed, klima og velfærd.

  Verden forandrer sig hastigt i disse år, og vi skal derfor være vågne, hvis vi vil fastholde en konkurrencedygtig økonomi. I en stigende global konkurrence er det afgørende at sikre danske virksomheders evne til at sælge sine varer eller ydelser i andre lande, ligesom det skal være attraktivt for internationale virksomheder at placere en afdeling i Danmark.

  Det kræver reformer og lavere skat.

  Vi må have et skarpt fokus på både vækst og arbejdsudbud, danske virksomheder skal have gode rammevilkår, og vi bør prioritere de offentlige udgifter mere fornuftigt. Både uddannelse og forskning skal have høj prioritet.

   

 • FREMAD vil gennem reformer arbejde for en stærk og holdbar økonomi.

  Tag klimaudfordringerne alvorligt

  De menneskeskabte klimaforandringer er en af de største politiske problemer i dag og skal behandles derefter: Vi skal bruge både en stor mængde politisk energi og en stor pose penge – både herhjemme og internationalt – på dels at mindske CO2-udledningen, dels at afbøde de skadelige virkninger af et varmere klima.

  Vi skal udbygge vores klimamæssige forcer, fordi Danmark på den måde kan spille en vigtig global rolle på trods af vores størrelse. Initiativer gennem EU er helt afgørende, fordi det er Danmarks bedste chance for at påvirke de globale markeder og løsninger.

  En langsigtet klimaindsats forudsætter en stærk økonomi. Investeringer i både nutidige grønne løsninger og i forskning af fremtidens teknologispring er dyrt – men vi har som samfund ikke råd til at lade være. Derfor går klimapolitikken hånd i hånd med en vækstdrevet økonomisk politik. 

   

 • FREMAD vil være garanten for, at den stærke klimapolitik også er rationel.

 


Forsiden lige nu

Drikkevand_2
Seneste nyt

Ikke rengjort i 17 år - Derfor skal hundredevis af borgere fortsat koge deres vand

skole
Seneste nyt

Kommunens store skoler var bekymrede: Nu tør de langsomt ånde lettede op

Seneste nyt

Ekstra tog og fyldte tribuner: Sådan forbereder politiet sig på lokalbrag

Blomsterbutik
Seneste nyt

Blomsterallergi lukker blomsterbutik

Drikkevand_2
Seneste nyt

Ikke rengjort i 17 år - Derfor skal hundredevis af borgere fortsat koge deres vand

skole
Seneste nyt

Kommunens store skoler var bekymrede: Nu tør de langsomt ånde lettede op

Seneste nyt

Ekstra tog og fyldte tribuner: Sådan forbereder politiet sig på lokalbrag

Blomsterbutik
Seneste nyt

Blomsterallergi lukker blomsterbutik

røveri supermarked politi genre
Seneste nyt

"En gåde hvorfor": Politi måtte gribe ind efter voldsomt tankstations-skænderi

ulv

Den danske ulvebestand kan eksplodere på få år, viser notat

Frederik Tilsted

Kunne have afgjort kampen: - Det er så vanvittigt bittert

politi udrykning blå blink genre
Seneste nyt

Narkopåvirket 17-årig torpederer lygtepæl i mors bil

112 alarm politi politibil
Seneste nyt

Alt ved det normale igen efter uheld på E45 i nordgående retning

vejr-no_TV2vejrFri0650Sep29.mxf Subclip Still
Seneste nyt

play Grå og regnvåd fredag i vente

280923 efterskole bilvask

Efterskoleelever giver gratis bilvask for at samle penge ind til velgørenhed

280923 Ældre spiser sigr
Seneste nyt

Se hvem: Fem nordjyske plejehjem er indstillet til at blive 'Danmarks Bedste Plejehjem'

CLF - 280923 19 VO+LI Fyret hospitalsdirektør - 28092023 Still

play Regionrådsformand kommenterer på hospitalsdirektørs øjeblikkelige stop

Fokus --- 280923 IMG_3038

play Dramaet fortsætter i Hobro: Kan et højhus ødelægge byen?

280923 Hou skole lich 11112

Frustreret skolebestyrelsesformand: - Måske var det bedre, at de bare have lukket vores skole

280923 Ravnshøj Skole

play Kian og Lukas bygger køretøjer til rummet - men en ting vil de ikke

280923 hest allerup sigr

play Donation gør en kæmpe forskel for nordjysk center: - Vi har ikke fået armene ned

Jens Ole Skov

Hospitalsdirektør stopper øjeblikkeligt efter store økonomiske udfordringer

Til forsiden

Til forsiden