EM: Aalborg-målmand sikrer Norge smal sejr

Ole Erevik blev den store helt for Norge, der vendte et truende nederlag til en sejr over Slovenien.

Norge er rejst til EM uden AG København-målvogteren Steinar Ege, og derfor er det op til Aalborg Håndbolds Ole Erevik at få lukket ned i det norske mål.

Den opgave løste Erevik mandag på fornem vis i Norges første EM-kamp, der blev et sandt drama.

Norge var flere gange stort bagud og fik en mand smidt ud for en svinestreg, men på grund af Ereviks klasse i målet lykkedesdet Norge at slå Slovenien 28-27. Erevik blev noteret for 20 redninger i kampen, og det gav ham en redningsprocent på 45.

Norge kom flyvende fra start med en føring på hele 6-0, og slovenerne var mere end 10 minutter om at få hul på målscoringen. Alligevel stod der 14-14, da første halvleg blev fløjtet af, og i starten af anden halvleg blev Norge løbet over ende.

Slovenien bragte sig foran 18-14 og senere 21-16, men herefter fulgte fem norske mål i træk.

I slutfasen var det Erevik, der med en stribe flotte redninger sikrede Norge den vigtige sejr.

Norges Johnny Jensen fik direkte rødt i kampen, efter han ramte en slovener i ansigtet med en albue. Også to slovenske spillere så rødt.

De to øvrige hold i gruppe D er Island og Kroatien. De tre bedste hold fra hver gruppe fortsætter i mellemrunden.