EM-amok: Millioner af pølser - denne sælger ekstra godt under EM

Også særligt én version af Dannebrog er i høj kurs lige nu.

- Sådan en dag som i dag, så kommer vi op og laver omkring en halv million.

Det er ikke kolde kontanter, som Torben Jespersen, der er fabrikschef for Danish Crown i Svenstrup, snakker om. 

I stedet er det pølser i lange baner. 

Der bliver nemlig i øjeblikket produceret endnu flere langelændere, frankfurtere og ostepølser end normalt på fabrikken. 

Og årsagen er selvfølgelig EM i Tyskland. 

- Nu har vi jo data på EM i 2021 og VM i 2022. I forhold til det, så løfter vi cirka salget med yderligere 10 procent, end hvad vi vanligvis sælger, pointerer Peter Bendixen, der er salgsdirektør hos Danish Crown.

Denne pølse sælger mest 

Danskerne har især én favorit, når det kommer til pølserne. Og det er altså en klassiker. 

- Om sommeren er det alle typer frankfurtere; den lidt mere tykke pølse, der kan tåle noget varme på grillen, som er favoritten, forklarer Torben Jespersen.

Men selvom danskerne og nordjyderne generelt er glade for en god pølse, har det danske landsholds præstationer også en påvirkning for salget. 

- Jo længere Danmark kommer, jo større bliver interessen jo, konstaterer fabrikschefen.

Er du til EM i Tyskland?

Er du nordjyde, og er du til EM i Tyskland? Så vil vi gerne høre fra dig! Klik herunder eller send en mail til redaktion@tv2nord.dk

Tip os

Denne type flag er favorit

Noget, danskerne måske elsker på samme niveau som grillpølser, er vores flag. 

Derfor har symaskinerne på Aalborg Flagfabrik - lige som Danish Crown - sat turbo på.

- Der er en stor interesse for vores danske flag lige så snart, at der er bolde i luften eller en anden sportsbegivenhed, hvor vi virkelig skal ud at heppe. Så er der opringninger, forklarer Charlotte Pii Rasmussen, der står for salg og indkøb hos Aalborg Flagfabrik.

Særligt en version af Dannebrog er i høj kurs lige nu.

- Vi har nogle nylonflag, som er lidt billigere end de flag, som vi hænger op i flagstang, og de er rigtig, rigtig gode til sportsbegivenheder. Der er rigtig mange, der bruger dem som en kappe over skulderen, binder en knude, og så har de armen fri.

Det er ikke kun salget af pølser og flag, der boomer. Også landsholdstøj til de mindste er i høj kurs, som du kan læse i artiklen herunder:


Seneste nyt

fra Nordjylland