Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Emma var glad som barn - men så blev hun psykisk syg

Foto: TV2 Nord/privatfoto

Flere og flere børn og unge mistrives. Emma Sigersen er én af dem.

Emma Sigersen har altid været en glad og udadvendt pige, der trivedes i skolen. Men da hun er 14 år, sker der noget.

- Det kom lidt ud af ingenting. Jeg begyndte at få ondt i maven og hovedet. Så begyndte jeg at trække mig, og så mistede jeg lysten og initiativet. Jeg skulle bare klare mig igennem dagen, fortæller Emma.

Som barn og ung teenager var Emma glad og tilfreds med tilværelsen. Hun er, med egne ord, opvokset i en kernefamilie. Foto: Privatfoto

Det fysiske ubehag i 8. klasse bliver starten på ti års kamp med psykisk sygdom og et langvarigt og tilbagevendende ophold med behandlinger i psykiatrien.

Det føles lidt som at skrige indeni. Man har så mange følelser og ord, men man kan ikke forklare det

Emma Sigersen

- Jeg var under udredning i nogle måneder og havde et kæmpe behov for at snakke om, hvad der skete inde i mig. Men det var også svært, da jeg fik muligheden. Jeg følte mig misforstået.

TV2 Nord møder Emma Sigersen i hendes nye lejlighed i hjembyen Hjørring, hvor hun altid har boet - når hun altså ikke har været indlagt. 

Et billede fra Emma Sigersens hverdag, da hun i perioder var indlagt. Foto: Privatfoto

Behandlingerne og indlæggelserne fik store konsekvenser for Emma.

- Jeg droppede ind og ud af uddannelser og endte som en svingdørspatient, der skiftede med at være meget inde og ude af psykiatrien. Det var nogle megasvære år, jeg blev bare mere og mere håbløs, opgivende og ekstrem i min adfærd, fordi jeg ikke vidste, hvordan jeg skulle håndtere det.

- Smiley og kort var noget jeg brugte på afdelingen i Aalborg, fordi jeg havde svært ved at fortælle, hvordan jeg havde det, siger Emma. Foto: Privatfoto

Emma Sigersen mistede langsomt flere af sine sociale relationer, men har hele tiden haft en stærk tilknytning til sin familie.

- Jeg ville ønske, der havde været en middelvej. Eller nogle uddannelser jeg kunne have taget samtidig, hvor de sociale fællesskaber var mere konstante.

Samtidig følte jeg også, jeg blev revet helt ud af livet og helt ind i psykiatrien.

Emma Sigersen

Mørk tid

Når Emma Sigersen kigger på billeder af sig selv dengang, er det som at kigge på en anden, fortæller hun.

- Det er mærkeligt at se tilbage på. Det er ikke helt mig, men jeg ved det er mig. Det føles bare underligt, fordi jeg var så anderledes, end jeg er i dag.

Foto: Privatfoto

Emma fik medicin, som også var med til at sløve hende.

- Det mørkeste tidspunkt var i 2019-2021. Der er det meget, meget håbløst. Der er jeg mest på en lukket voksenafdeling.

Emma har været indlagt i både Risskov og Aalborg. Foto: Privatfoto

Der er ingen liv i øjnene fra billederne dengang, forklarer Emma, og når hun ser videoer af sig selv fra det tidspunkt, kan hun konstatere, at hendes ansigt ingen mimik har.

- Der havde jeg det værst. Jeg havde mange selvmordsforsøg, og der skete meget tvang. Alt var tomt.

Rådgivning til dig med selvmordstanker

  • Har du selvmordstanker, kan du kontakte Livslinien på 70 201 201 alle årets dage fra klokken 11 til 05.

  • Når du ringer til Livslinien, er du anonym. Du kan også chatte med en rådgiver mandage, torsdage og lørdage. Livslinien yder rådgivning og ikke behandling, men kan tale med dig om, hvor du kan få den rette hjælp i den situation, du står i. Er du akut selvmordstruet, skal du ringe 112.

Kilde: www.livslinien.dk

Stigende sårbarhed

Emma Sigersen er én af flere og flere unge, der kæmper med det mentale helbred.

Faktisk er det en markant stigning. Fra 2005 til nu er der sket en seksdobling i antallet af henvendelser i psykiatrien i Region Nordjylland, hvad angår børn og unge.

- Vi står over for ét af de alleralvorligste folkesundhedsproblemer, lyder det fra Jan Mainz.

Han er direktør i psykiatrien med ansvar for patientforløb i Region Nordjylland og har beskæftiget sig med området i mange år.

- Der er en stor psykisk sårbarhed. Der er en stor psykisk mistrivsel, og vi oplever også, at flere bliver diagnostisceret med en egentlig psykisk sygdom.

Det vurderes, at cirka 15 procent af alle børn og unge vil blive diagnosticeret med mindst én psykisk sygdom eller udviklingsforstyrrelse, inden de fylder 18 år.

- Børn og unge i Region Nordjylland er udfordrede. Det er et billede, vi ser i hele Danmark. Vi kan se i sundhedsprofilen, at det går den forkerte vej, forklarer Jan Mainz. 

Jan Mainz arbejder også som professor på Aalborg Universitet. Foto: Michael Guldbrandt Brønnum

I Danmark får hver tredje borger på et tidspunkt i livet en psykisk sygdom, og i hver eneste skoleklasse sidder et eller to børn med så store psykiske problemer, at de har brug for fagprofessionel hjælp fra enten primær eller sekundær sektor.

- I en tid hvor vores velfærdssamfund aldrig har været stærkere og større, står vi overfor et problem, som vi jo ikke har et klart svar på, hvorfor er kommet.

Alligevel har Jan Mainz nogle bud.

Samfundets hastighed

Nogle få kvalitative undersøgelser peger på, hvad der kan udgøre årsagerne til mistrivsel.

- Det unge og børn bliver mødt med, er øgede præstationskrav både i skolen og via de sociale medier. Det kan være, om man nu ser godt nok ud og klarer sig godt nok.

Derudover ser det også ud til, at tempoet i samfundet har en betydning.

- Det hele skal gå meget hurtigt. Vi er hele tiden på sociale medier og vores mobiltelefoner. Der er en hastighed i det hele.

Jeg tænker, vi alle kan sætte os ind i den svære situation, som de og deres pårørende måtte være i

Jan Mainz

Samtidig sker der også på en såkaldt 'psykologisering' i samfundet og sproget.

- Det vi måske tidligere kaldte bekymrethed, kan vi let oversætte til begyndende depression. Eller hvis man har meget travlt, kan det blive oversat til stress. og det vil sige, at der sker en psykologisering i nogle af de måder, vi omtaler de psykiske udfordringer, der måtte være.

Sårbare unge

Lav grad af mental sundhed blandt børn og unge har både en kønsmæssig og en social slagside: Flere piger end drenge oplever lav grad af mental sundhed, og børn fra sårbare familier med fx alkoholmisbrug og psykisk sygdom har større risiko end andre for at opleve mistrivsel eller lav grad af mental sundhed.

  • Mellem 70.000 og 130.000 unge under 30 år er hverken i uddannelse eller i job.

  • Denne gruppe oplever dårligere mental sundhed end unge i uddannelse eller job.

  • De er kendetegnede ved, at deres forældre har kortere uddannelse end gennemsnittet, at de oplever manglende forældreopbakning og at en højere andel af dem oplever psykiske sygdomme og misbrugsproblematikker.

  • Særligt børn fra sårbare familier, det vil sige familier med for eksempel alkoholproblemer eller psykisk sygdom, er særligt udsatte for sociale og psykiske problemer senere i livet.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Rette hjælp

I dag ville Emma Sigersen ønske, at nogle havde opdaget endnu tidligere, at hun ikke havde det godt.

- Der var nogle meget klare tegn på mistrivsel, fordi jeg ændrede adfærd så drastisk. Fra at være en aktiv del af det sociale og faglige gik jeg til at falde i søvn pludseligt, fordi jeg ikke kunne sove om natten. Det var meget atypisk. Jeg ved, at folk så det, fordi jeg fik skældud. Og jeg ville ønske, at folk var stoppet op.

Et billede af Emma kort før hun blev syg. Foto: Privatfoto

Selvbestemmelse var også noget af det, Emma savnede, da hun var mest syg.

- Jeg følte ikke, jeg blev ordentlig inddraget, fordi jeg var under 18 år, så mange beslutninger var ikke op til mig. Jeg følte, det blev vægtet højt, hvad mine lærere og forældre syntes.

Som et led i at løse udfordringerne har Region Nordjylland sammen med specialister, kommuner - og ikke mindst børn og unge - udarbejdet nogle anbefalinger i en tilgængelighedsanalyse. Her anbefaler de endnu mere fokus på inddragelse af familie og samarbejde med kommunerne.

Det er vigtigt er, at man som ung eller barn får den rette hjælp på det rette tidspunkt

Jan Mainz

- Det, der er brug for nu, er at få planerne til at leve i det virkelige liv. Så den psykiske sårbarhed kan nedbringes.

Her er samarbejdet med civilsamfundet afgørende, påpeger Jan Mainz.

- Det er vigtigt, at vi har hele uddannelses- og beskæftigelsesområdet med. Det er noget af det, der er med til at give en identitet og glæde I livet. Så det er også meget væsentligt.

- De børn og unge, som mistrives nu, er jo dem, der skal ud på vores arbejdsmarked, så vi skal også forberede dem på det. Og det gør vi ved at tage hånd om dem.

Det er dog et faktum, at manglen på speciallæger og andet personale giver udfordringer. Og ventelisterne bliver længere og længere.

Fra 2010-2016 har regionen oplevet en stigning i behandlinger på 110 procent. Og i årene herefter er tallet steget yderligere 30 procent. To gange, forklarer Jan Mainz.

- Vi tager alle henvisninger dybt, dybt alvorligt. Men vi bliver også nødt til at prioritere, så vi kigger på, hvem er bedst kan vente lidt mere.

Vi skal ikke glemme, at størstedelen af børn og unge har det godt

Jan Mainz

Et lys for andre

Emma Sigersen har arbejdet intenst for at få det bedre. For hende hjalp det blandt andet med nedtrapning af medicin og psykologsamtaler.

- Jeg var meget flad i mit humør, træt og uoplagt, men så begyndte jeg at komme tilbage til hverdagen. Jeg accepterede min situation. 

- Jeg er okay med det nu. Men det var svært, da jeg fik diagnoserne. Bipolar er jo en kronisk lidelse. Det troede jeg dengang betød, at jeg skulle have det dårligt resten af livet.

For nyligt er Emma udskrevet ambulant fra Psykiatrien og har hele vejen igennem talt åbent om sit forløb.

Foto: Michael Guldbrandt Brønnum

- Det er en udvikling jo. Men jeg har fået meget glæde af at være social igen, for man kan få så meget glæde og gavn af at lukke andre mennesker ind i sit liv. Man føler sig værdsat, forklarer hun.

Derfor ser Emma Sigersens hverdag anderledes positiv ud nu. Hun har desuden fået job i psykiatrien som såkaldt peer-medarbejder, hvor hun bruger sine egne erfaringer for at forbedre livet for andre.

- Vi laver forskellige ting sammen med brugere fra psykiatrien. Jeg er især sammen med de unge, hvor jeg kommer og laver ting sammen med dem.

Det sparker virkelig røv i min recovery, at jeg har fået det job

Emma Sigersen

Til foredrag og sociale medier deler Emma Sigersen åbent sit forløb og hverdag.

- Jeg synes selv, det er stort, når andre deler, og jeg læser noget, jeg kan genkende. Så jeg håber, jeg kan give andre det, siger hun.

Foto: Privatfoto

Så tror jeg, mange unge ikke har et sprog for det, der foregår i dem. Så hvis man kan låne lidt fra hinanden og øve sig lidt, vil det være positivt.

- Jeg drømmer om at få ro på. Sådan en lidt kedelig drøm om at slå sig ned, få et sted af bo, en kæreste og måske børn.

- Ellers er min drøm bare, at jeg bliver ved med at have det godt. At jeg fortsat kan mestre de symptomer, jeg stadig har. Og gradvist give mere og mere slip på det sygdom, der har fyldt. Så der er plads til bare at være mig.

Jeg vil gerne være den person, der kan bære håbet og være en inspiration for andre

Emma Sigersen


Ejerskifte på vej: Colombiansk sanger blandt nye investorer i Vendsyssel FF

Foto: Carlos Ortega/EPA/Ritzau Scanpix

Der kommer investorer fra både USA, en 24-årig sanger fra Sydamerika og fra en dansk landsholdsspiller.

Sæsonen er begyndt skidt for Vendsyssel FF, og nu kan der snart være en ny ejerkreds i klubben.

Ifølge TV2 Nords kilder har der været holdt møde i Vrå søndag morgen, hvor der er blevet fortalt, at der kommer en ny ejerkreds, og der har også være besøg af mindst én af investorerne.

Aktiemajoriteten bliver købt af flere investorer fra blandt andet USA, Spanien, Mexico og som noget af det mest opsigtsvækkende også den 24-årige sanger Blessd fra Colombia. Han er sanger og sangskriver og har arbejdet med flere kendte kunstnere. 5,6 millioner følger ham på hans Instagram, og sangen 'Medallo' har fået 434 millioner visninger på Youtube.

Jacob Andersen, der ejer hele klubben på nuværende tidspunkt, bliver minoritetsejer, mens sønnen, den danske landsholdspiller Joachim Andersen, også løber sig ind i klubben.

Mangler stadig træner

Dermed kommer klubben igen på udenlandske hænder, hvilket den allerede var, inden Jacob Andersen i 2021 købte klubben for at redde den fra konkurs.

Dengang kom det frem, at det schweiziske selskab Core Sports Capital, klubbens daværende ejere, havde tømt pengekassen for et større millionbeløb, og at der ikke var blevet udbetalt løn til spillerne.

Nu skal klubben igen prøve kræfter med et nyt ejerskab og med dem, er der også en del arbejde at lave.

Vendsyssel FF ligger nummer ti i Nordicbet-ligaen og fyrede for en måned siden klubbens træner, Bo Zinck - og man har endnu ikke offentliggjort en erstatning for ham endnu.

TV2 Nord har forsøgt at få en kommentar fra Jacob Andersen og direktør i klubben, Lars Glinvad, uden held.


Hagekors malet på nordjysk kirke: - Noget uhyggeligt svineri

Foto: Jonathan Kjær Troelsen / TV2 Nord

På hoveddøren til Frederikshavn Kirke er der lavet et hagekors og et tal, som man i den grad gerne så sig fri for.

Søndag er der gudstjeneste i landets kirker, og det er der også denne søndag i Frederikshavn Kirke.

Men kirkegængerne er fra morgenstunden blevet mødt af et hagekors og tallet 28, som er skrevet på kirkens hoveddør.

- Det er et uhyggeligt svineri. Det er enten galemandsværk eller barnestreger, men det ved vi jo ikke endnu, fortæller Egon Olesen, der er formand for Frederikshavn Sogns menighedsråd.

Motivet for at tegne på kirkens dør er ukendt. Og det vækker undren, hvorfor en gerningsmand skriver på netop kirkens dør.

- Hvis man kun har lavet et hagekors på kirkens dør, er det så noget med kirken, man protesterer over? Eller er det en utilfreds med samfundet helt generelt?, spørger Egon Olesen retorisk og fortsætter:

- Så er det jo ikke sikkert, det har noget med os at gøre, men der er ingen tvivl om, at man har gjort det mod en af byens vartegn, og hvor der kommer mange mennesker, når der er gudstjeneste.

Foto: Jonathan Kjær Troelsen / TV2 Nord

Hvis man undrer sig over, hvorfor tallet 28 også er skrevet ved hagekorset, så henviser 28 til den internationale nynazistiske gruppe Blood and Honour, som også havde en afdeling i Danmark mellem 1997 og 2005.

Menighedsrådsformanden fortæller, at sagen nu anmeldes til politiet.

- Det er noget svineri, så selvfølgelig skal det det. Vi vil jo også gerne vide, hvad meningen bag det er, siger Egon Olesen.


Lydfilsballade ender i byrådet: Det skal undersøges til bunds og uden kommunaldirektøren

Venstre har sat sagen om hemmelig lydfil på byrådsmødet på onsdag. Og partiet vil have kommunaldirektøren i Frederikshavn fjernet fra undersøgelsen af den mulige grove lovovertrædelse.

- Jeg vil blive meget glad, hvis I nøjagtig gør, som jeg har gjort, fordi så sker der ingenting, så kommer der ikke noget nyt frem eller noget.

Sådan lød det i den 25 minutter lange lydfil, TV2 Nord kom i besiddelse af.

Beskeden kom fra en medarbejder i Frederikshavn Kommune, som instruerede den økonomisk plagede Frederikshavn Havn i at mørklægge dokumenter, som TV2 Nord søgte aktindsigt i.

Optagelsen foregik på et møde 18. december 2023, og på dagen, hvor TV2 Nord offentliggjorde oplysningen, meddelte borgmester i kommunen, Birgit S. Hansen (S), at hun trak sig og havde fået et nyt job hos KL.

"Klar ledelsesmæssig kultur"

Sagen er dog slet ikke slut endnu, for der venter også en advokatundersøgelse af hele forløbet på havnen.

Lydfilen er ikke en del af undersøgelsen, men nu bliver den taget op på byrådsmødet 30. oktober. Det bekræfter Jan Bjeldbak, der er gruppeformand for Venstre i Frederikshavn.

- Det er rigtigt, at vi har taget initiativ til at få det på byrådsmødet på onsdag, fortæller han til TV2 Nord.

Som følge af afsløringen af lydfilen er der åbnet en personalesag mod den pågældende medarbejder, og selvom personalesager som regel håndteres af administrationen, mener partiet, at det er byrådet, som skal stilling til, hvem der skal håndtere sagen.

Venstre skriver i punktet på dagsordenen, at de anser det for usandsynligt, at medarbejderen har ageret på egen hånd i at udelade i begrænse adgangen til aktindsigter.

"En så aggressiv tilgang vil i den virkelige verden altid ske på grundlag af enten instrukser fra ledelsen, eller på en baggrund af en klar ledelsesmæssig kultur, der understøtter eller sætter en sådan retning. Vi skal i byrådet sikre, at den ansvarlige ledelse ikke ofrer en medarbejder, der efter al sandsynlighed bare har gjort, hvad vedkommende af den politiske og/eller øverste administrative ledelse er blevet bedt om", tilføjer Venstre i dagsordenen.

Flere handlemuligheder for byrådet

Det er dermed også kommunaldirektør, Thomas Eriksen, som Venstre mener, skal fjernes fra at foretage undersøgelsen af den mulige grove lovovertrædelse. Han bør slet ikke håndtere personalesagen, da partiet mener, at han også skal undersøges.

- Det har jeg ingen kommentarer til - det må jeg afvente og se. Venstre stiller forslaget, og så må byrådet tage stilling til det, fortæller kommunaldirektør Thomas Eriksen til TV2 Nord søndag.

Heller ikke den nye borgmester, Karsten Thomsen (S), vil kommentere sagen før byrådsmødet.

- Jeg vil godt afvente at se til efter mødet på onsdag. Det kan være der kommer noget frem, som jeg ikke ved endnu. Men derefter stiller jeg mig gerne frem, siger Karsten Thomsen.

Som følge af sagen har Venstre nu tre forslag til, hvordan byrådet bør håndtere sagen.

  1. Personalesagen udvides til at omfatte kommunaldirektøren samt andre ansvarlige eller indblandede i sagen .

  2. Personalesagen håndteres af KL eller et andet relevant eksternt organ (rådgiver).

  3. Der indkaldes til et ekstraordinært byrådsmøde hurtigst muligt, sådan at kommunaldirektørens behandling af sagen stoppes med kortest muligt varsel.


Dagen begynder med regnvejr - men det bliver bedre

Foto: Arkivfoto/Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Natten til søndag gik vi ind i normaltid. Dermed er urene skruet en time tilbage.

Hele landet bliver en overgang passeret af et regnvejr i løbet af søndagen.

Der er imidlertid ikke tale om de store mængder regn. Og sidst på eftermiddagen vil mange danskere såmænd få ganske solrigt vejr.

Her får du et overblik over dagens vejr – og til sidst dagens detalje.

Formiddag: De fleste får regn

Søndagens regnvejr skyldes en front, der tager turen forbi Danmark.

I de tidlige morgentimer ligger fronten langs den jyske vestkyst, hvor den kaster regn af sig i et bånd fra Aalborg ned over Thy til Ringkøbing Fjord.

Radarbillede søndag klokken 5.50. Regnvejret ligger ned langs den jyske vestkyst. Foto: TV2 Vejret

Som morgenen og formiddagen skrider frem, bevæger fronten – og dermed regnvejret – sig øst over på tværs af landet.

Først på formiddagen forventes det at regne ned gennem den østlige del af Jylland og vestlige del af Fyn.

Allerede ved middagstid forventes regnen at slippe Sjælland og Sydhavsøerne. Dermed er det kun Bornholm, hvor det endnu holder tørt.

TV 2 Vejrets radar kan du dagen igennem følge med i, hvor regnvejret ligger.

Prognose søndag morgen og formiddag. Et regnvejr bevæger sig på tværs af landet. Foto: TV2 Vejret

Eftermiddag: Efterhånden en del sol

Midt på eftermiddagen får bornholmerne en smule regn, men ellers er det en eftermiddag med tørvejr i hele landet.

Samtidig klarer det op med efterhånden en del sol. Særligt i Jylland og på Fyn forventes dagen at slutte af med solrigt vejr.

Dog kommer opklaringen med tiltagende vind. En frisk til hård vind fra vestlig retning vil således blæse ind over Danmark.

Temperaturen topper med 11 til 13 grader, når det bliver varmest.

Prognose søndag eftermiddag. Regn til Bornholm, men ellers kan mange danskere se frem til en opklaring. Foto: TV2 Vejret

Søndag aften begynder med klart vejr i stort set hele landet, men ud på aftenen bliver det mere skyet fra vest.

Dagens detalje

Natten til søndag gik vi ind i normaltid. Dermed er urene skruet en time tilbage og solopgangs- og solnedgangstiderne har derfor ændret sig.

I dag går solen derfor ned mellem klokken 16.32 i Nexø og 16.52 i Hanstholm.


Fire påfugle, en rustning og en svane: Jonas og Thomas har et hjem ud over det sædvanlige

Lejligheden i det centrale Aalborg er pyntet med fjer, udstoppede fugle, utallige lysekroner og diskokugler på toilettet.

Da Jonas Jensen og Thomas Dyg første gang mødte hinanden, stod det med det samme klart, at deres fremtidige fælles hjem ikke ville blive som hjem er flest.

De to fandt nemlig hurtigt ud af, at de delte en passion for at samle på antikviteter og ”gammelt halløj,” som Jonas Jensen beskriver det.

Det bærer deres fælles hjem bestemt også præg af i dag.

Se hjemmet i seneste afsnit af serien Særlige Boliger her - artiklen fortsætter efter denne video.

Rokokohomoer

Jonas Jensen fortæller, at Thomas Dyg tidligt i deres forhold lærte ham, at man kunne finde sammen med en designerbøsse eller en rokokohomo.

Og de to fandt hurtigt ud af, at de begge hørte til den sidste kategori.

Det blev i øvrigt slået helt fast, da Jonas Jensen første gang besøgte Thomas Dyg i hans daværende hjem i Frederikshavn.

- Det vil sige, der er prismer på alting, og der er krummelurer og alt sådan noget. Og lige som du havde lært mig det, så træder jeg ind i din entré, og så står der selvfølgelig også en stor rustning. Og jeg tænkte ”Hold kæft mand, det er sgu da alletiders,” husker Jonas Jensen.

Rustningen findes stadig i deres fælles hjem i dag. En stor herskabelig lejlighed på 200 kvadratmeter i det centrale Aalborg.

Rustningen, som Thomas Dyg har haft med ind i hjemmet, er stillet op på en piedestal i parrets store gang.

Det kreative lever i dem begge

Såvel Thomas Dyg som Jonas Jensen udlever deres kreative sider i forbindelse med deres arbejde. Thomas som møbelpolstrer og Jonas som blomsterdesigner.

Begge erhverv er da også stærkt repræsenteret i hjemmet, hvor Jonas Jensens blomsteropsatser pryder i alle rum, og Thomas Dygs håndværk kan ses på både stole, sengetæpper og puder rundt omkring i hjemmet.

Også på parrets spisebord, hvor Thomas Dyg har syet en læderdug.

- Jeg kan ikke fordrage sådan et bord, som ikke kan bruges. Man kan ikke sætte et glas derpå, uden der kommer ringe, så vi skulle finde en løsning. Så derfor har han syet en fin læderdug, siger Jonas Jensen.

Blandt de mange antikviteter i hjemmet findes også en del nutidig kunst. Ægteparret elsker nemlig at blande gamle og nye ting.

Her finder man blandt andet et stort maleri af en person, med åben mund, som var personen midt i et skrig.

- Nogen elsker det, og nogen hader det. Jeg synes, det giver en fed kontrast til alt det her gamle noget, at der lige pludselig kommer noget hyper moderne, fortæller Jonas Jensen.

Påfugle, diskokugler og stiletter

Blandt lejlighedens mere særlige stykker udsmykning findes en række udstoppede fugle.

Blandt anden den udstoppede svane ”Svanse” og fire udstoppede påfugle, som Jonas Jensens far Kurt har hentet til parret ved en konservator på Als.

- Den næste, vi skal have, det skal være en hvid en, der sådan har halen udsprunget, men nu må vi lige se, hvornår vi får ”tid” til sådan en. Påfugle får man aldrig nok af, siger Jonas Jensen.

Jonas Jensen med to af husets i alt fire påfugle.

Lejligheden har desuden flere lysekroner i loftet og diskokugler på badeværelset.

Og ligesom Jonas Jensen og Thomas Dyg ikke er bange for fjer og glimmer i deres indretning, så kommer stilen også til udtryk i deres tøj, som også har en central rolle i indretningen.

En af lejlighedens stuer er indrettet til påklædningsværelse, og Jonas Jensens mange stiletter har også fået et rum for sig.

- Jeg går rigtigt meget op i tøj. Det er en af mine store passioner. Det fylder nok lige så meget som blomster. Og så kan jeg så godt lide den måde, du kan udtrykke dig på. Jeg synes, det er vildt fantastisk, siger Jonas Jensen.

Programmet med Thomas Dyg og Jonas Jensen er en del af serien Særlige Boliger. Se de øvrige afsnit på tv2nord.dk/play.