LIGE NU:

En bil i tomgang kan udløse bøde: Se hvad reglerne er i din kommune

Det er fristende at lade motoren køre på en råkold morgen, men det kan blive dyrt. Der er nemlig regler for, hvor længe du må holde i tomgang og reglerne skifter fra kommune til kommune.

Det kan udløse en bøde på 1000 kroner at overtræde loven om, hvor længe du må holde i tomgang. Reglerne for hvor længe du lade motoren køre er dog forskellige fra kommune til kommune og Nordjylland er ingen undtagelse fra det mønster. 

I Aalborg og Mariagerfjord må du kun holde i tomgang i ét minut før ordensmagten kan udskrive en bøde, mens borgerne i Rebild og Thisted må holde varmen ved at lade motoren køre i hele tre minutter. I flere andre kommuner som Jammerbugt og Frederikshavn har man vurderet at regler for, hvor længe man må holde i tomgang slet ikke er nødvendige.

En vurdering som en Kirsten Algren, der er medlem af byrådet i Aalborg er helt enig i.

- Det er en vanvittig regel. Man tænker, at så har politikerne da ikke haft noget at lave, så længe de har sat sådan noget i gang. Der kommer jo bare mange komiske ting, som overhovedet ingen effekt har, siger Kirsten Algren, der er løsgænger. 

 

Politiet har i hele Nordjylland udstedt tre bøder på baggrund af tomgangsregulativet. 

Det er i cirka halvdelen af de nordjyske kommuner, at du kan få en bøde for at holde i tomgang. Se hvilke her: