En VAR-dom afgjorde det hele: AaB tog tre livsvigtige point i bundgyseren

Der var på forhånd lagt op til en vaskeægte bundgyser i dagens kamp mellem AaB og Lyngby.

Det vindende hold ville for alvor æde sig ind på Horsens over nedrykningsstregen, mens taberen ville ville være millimeter fra at spille 1. Division efter sommeren.

Kampen startede jævnbyrdigt, dog med Lyngby som det farligste hold.

AaB-spillerne havde svært ved at finde det gode spil fra de seneste kampe mod Silkeborg og FC Midtjylland.

Efter 27 minutter var det Lyngbys Frederik Gytkjær, der var tæt på at bringe udeholdet foran med et skud på kanten af feltet, men AaBs tyske målmand nåede at vippe bolden ud til hjørnespark.

Og bare fem minutter senere var Lyngby igen tæt på at gøre det grumme ved AaB. Denne gang med et nærgående hovedstød efter en frisparksbold. Og minuttet efter: Endnu en stor chance til udeholdet.

AaB

Der var ikke meget at glæde sig over med nordjyske briller i første halvleg. Måske på nær den 20-årig midtbanefighter Malthe Højholt, der igen-igen var en af AaBs bedste på banen.

Efter 37 minutter fik AaB dog en mindre foræring. Louka Prip opsnappede en for kort tilbagelægning, men brændte en ellers god mulighed.

Vild kamp om tre point

Anden halvleg startede med en masse frispark og hårde dueller. Begge hold havde svært ved at sætte sig på kampen, og derfor blev kampen en hård til tider beskidt affære.

Efter 55 minutter var AaBs Allan Sousa tæt på at bringe AaB foran på frispark.

AaB havde før kampen 7 point op til Horsens, så en sejr ville bringe klubben et vitalt skridt tættere på Horsens, som AaB møder næste weekend.

Efter 72 minutter livede Aalborg Portland Park pludselig op. På et hjørnespark blev AaBs bomstærke forsvarsspiller Rasmus Thelander revet omkuld. Og efter et VAR-tjek dømte dommeren straffe til AaB. I øvrigt et ret tydeligt et af slagsen.

Med sædvanlig frækhed chippede Allan Sousa bolden i nettet: 1-0 til AaB. Det var brasilierens 8. superligamål i sæsonen. Selv om AaB som hold har præsteret langt, langt under niveau i sæsonen, kan Allan Sousa godt kigge sig selv i spejlet over sin egen indsats.

Herfra var det rent forsvar af de tre livsvigtige point. Derfor afgav AaB noget af initiativet til et desperat jagtende Lyngby-hold.

På trods af flere nærgående forsøg fra Lyngby hev hjemmeholdet tre point hjem med næb og klør.

Dermed er AaB kun fire point efter Horsens, som kommer til Aalborg Portland Park om en uge.