Klumme: AaB er kun hele Nordjyllands hold, hvis du er med

Mikael Justesen
Administrerende direktør, TV2 Nord
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rejs dig for "Hele Nordjyllands Hold". 

Stadionspeakeren bad et knap nok fyldt Aalborg Portland Park tage ordentligt imod det kriseramte AaB-mandskab til kampen mod Lyngby.

Og det gjorde vi så. Og det er der god grund til. Ikke så meget på grund af de sportslige resultater i ligaen. Trods dagens spinkle 1-0-gevinst. Man tænker edderkoppespind - så let forgængelig er chancen for, at vi næste år kan se fodbold fra øverste hylde i det nordjyske.

Det er en bombe under den nordjyske selvforståelse, hvis nedrykningen bliver en realitet. Det er ikke engang ti år siden, at klubben tog The Double; pokalen og mesterskabet i samme år.

Pokalen er inden for rækkevidde igen - men skal vi ikke være enige: Hvis man kunne veksle en pokaltriumf til bare fem-seks ligapoint, så gjorde vi det uden at blinke. En pokal til skabet er intet værd for en nedrykker.

Det er ikke afgjort endnu. Dagens kamp gjorde det en my nemmere at skimte den yderste kant af et morgengry - men vi er stadig meget langt fra at turde tro på noget.

Det er imidlertid også lige meget. For selv om det skulle lykkes at redde endnu et år i bedste række, så skal denne sæson give anledning til refleksion. Blandt spillerne - kunne de have svedt mere gennem sæsonen? Blandt lederne og trænerne - kunne de have gjort vejen mere jævn? Blandt nordjyderne - er vi også fans i modgang? Men vi kommer heller ikke uden om: Også blandt det nordjyske erhvervsliv. For hvad med pengene? Er økonomien egentlig til at drive en dansk topklub i Aalborg. Hvorfor er det en tysk investor, der skal komme og købe sig ind i det Nordjyllands sportslige flagskib? Ikke et ondt ord om tyskerne - de kommer både med gode penge og gode intentioner. Men har de hjertet med? Næppe. Det er handler om euro. Kan det svare sig?

En klog mand sagde engang om en anden klub: Vi får det sport, der er penge til. Og selv om den ikke holder helt vand - det ved de lidt om ude i Aalborg Håndbold - så er der noget om snakken. Det koster penge at være med blandt de bedste. Man kan have et lucky punch et år eller to, hvor en klub klarer sig fremragende mod alle odds. Men pengene vinder på den lange bane.

Og uanset om det ender skidt, værre eller helt ad pommern til for AaB i denne helvedes forgård af en sæson - så er tiden kommet. Alle gode kræfter i Nordjylland skal finde sammen, således, at der er ressourcer nok. En nedrykning må og skal følges af en øjeblikkelig oprykning. Og bliver det i stedet en redning på yderste mandat, må og skal følges af en ny plan: Aldrig mere et AaB, der ligger og roder i bunden.

Vi kan godt. Der er ressourcestærke virksomheder nok. Men business er business. Sponsorer vil have noget for deres penge. Det er her vi kommer ind. Alle os der holder med og af AaB. Os der lider med og jubler med, når det går ned og op. Uanset om vi varmer bænke på stadion hver eller hveranden uge eller bare følger lidt med fra distancen. Hvis AaB rent faktisk ER "Hele Nordjyllands Hold" med en massiv opbakning fra hele regionen - så er holdet også attraktivt for sponsorerne.

Uanset hvad der sker de næste uger, eksisterer AaB. Holdet og traditionerne dør ikke med en nedrykning. Der er også puls i 1. division. Men der skal opbakning til. Og den kan vi levere, du og jeg. Så kommer sponsorerne. Så kommer pengene. Så kommer de bedste spillere og ledere. Så kommer sejrene, og så kommer resultaterne i tabellen.

Hvis vi rykker ned, så rykker vi sammen. Hvis vi ikke rykker ned, så rykker vi sammen. Det er jo sådan vi gør i Nordjylland. Ikke? Rejser os for Hele Nordjyllands Hold. 

Forsiden lige nu

genre politi

Advarer mod svindlere: - Slet og glem

Mette Hardam

- En kollektiv skideballe i en skoleklasse: Flere byrådsmedlemmer reagerer på usædvanlig politianmeldelse

230723 Rhodos emfj 9183

play Vil lokke turister tilbage: - Måtte klare os selv da lortet brændte

Indbrud indbrudstyv

En del af en større gruppe: To litauiske mænd anholdt i nordjysk sommerhus

mink partner

Ny aftale: Minkavlere fjernes fra kommissioner

genre politi

Advarer mod svindlere: - Slet og glem

Mette Hardam

- En kollektiv skideballe i en skoleklasse: Flere byrådsmedlemmer reagerer på usædvanlig politianmeldelse

230723 Rhodos emfj 9183

play Vil lokke turister tilbage: - Måtte klare os selv da lortet brændte

Indbrud indbrudstyv

En del af en større gruppe: To litauiske mænd anholdt i nordjysk sommerhus

Til forsiden

Til forsiden